Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna

Windows 7 - 6.1.7201.0.winmain_win7ids_sp.090601

<< < (106/108) > >>

McVein:

--- Cytat: kamilionaire w 11 Czerwiec 2009, 14:26:53 ---
--- Cytat: McVein w 11 Czerwiec 2009, 13:48:58 ---
--- Cytat: kamilionaire w 11 Czerwiec 2009, 11:03:49 ---
--- Cytat: Madzia w 11 Czerwiec 2009, 10:53:35 ---
--- Cytat: kamilionaire w 11 Czerwiec 2009, 10:42:40 ---
--- Cytat: Madzia w 11 Czerwiec 2009, 10:35:46 ---
--- Cytat: kamilionaire w 11 Czerwiec 2009, 10:29:38 ---
--- Cytuj ---Powod ze muli jest zalosny w/g ciebie? To jest glowny powod. Po co mi system ktory nie dziala jak powinien.

--- Koniec cytatu ---
tak, vista muli a vista po "liftingu" śmiga, jakoś dziwnie to brzmi ;) wydaje mi się, że ty poprostu wyolbrzymiasz

--- Koniec cytatu ---
Byc moze, ale system ma byc jak najlepiej dostosowany dla kazdego, nawet dla tego co sie malo zna i nie potrafi robic tego typu zabiegow jak napisales. Nie w tym rzecz.

--- Koniec cytatu ---
tak, ale to nie powód żeby zaraz wypisywać, że to syf, bo vista jest naprawdę dobrym systemem, a skoro są jakieś problemy to trzeba starać się je rozwiązać, a nie od razu mieszać ją z błotem, a skoro nic nie da się zrobić to widocznie nie są związane z systemem tylko z konkretnym sprzętem (może sterowniki itp.), a wtedy to nie wina os'a ;)

--- Koniec cytatu ---
Widzialam jak vista dziala na roznych konfiguracjach komputerowych, wiec nie sadze ze to wina sprzetu. Nie chodzi o to, ze tylko na moim wolno chodzi. U mnie w pracy chodzi beznadziejnie na kazdym, a sa naprawde rozne konfiguracje, od starszych, po najnowsze. Jesli u ciebie smiga, to chyba masz szczescie.

--- Koniec cytatu ---
tu nie występuje takie coś jak szczęście, poprostu trzeba system dobrze skonfigurować i "dbać o niego", czyścić rejestr, regularnie defragmentować, nie zaśmiecać niepotrzebnymi programami, a wtedy wszystko będzie działać jak w szwajcarskim zegarku. być może u Ciebie w pracy kompy są źle skonfigurowane, mogę się tylko domyślać, u mnie w szkole kompy też są nowe, a są tak źle skonfigurowane że nawet XP muli, jakbym był tam administratorem to bym zrobił z nimi porządek  ;D

--- Koniec cytatu ---
Odezwał się rzeczoznawcza ;P

To jak taki jesteś zorientowany to wytłumacz mi proszę dlaczego na moim AMD x2 5000+ Vista chodziła jakby na niższym procesorze ba nawet w crysisa na full detalach grac sie nie dało na viscie bo sie gra cieła a na xp chodziła płynnie na tych samych ustawieniach. Na Pentium 4 2.93GHz z 1.0 GB ramu i po zabiegach konfiguracyjnych WIN 7 chodzi szybciej niz vista i to zauważalnie. Sama vista jest spierniczona kodzie jądra czego juz zadne poprawki nie naprawią.

Viste mozna by porównać do GTA IV bo oboje nie są poprawnie zoptymalizowane w kodzie zródłowym wiec nawet na szybkich kompach  bedą chodzić wolno.

--- Koniec cytatu ---
po pierwsze dla twojej wiadomości wydajność komputera nie zależy tylko od procka, ja mam starszego athlona 64 x2 4600+ i vista działa znakomicie, po drugie to jeśli przytaczasz testy w crysisie to łaskawie podaj jaką masz grafę bo to tutaj ma większe znaczenie, po trzecie jeśli próbujesz pracować na viście z 1GB ramu to powodzenia - możesz mieć pretensje tylko do samego siebie

--- Koniec cytatu ---

A jakiej wersji visty uzywasz orginalnej czy okrojonej?

Po 1 to moze zmien forme pisma, bo do mnie nie tym tonem.
po 2 moja karta graficzna gf 8600 gts z 256 ram Gddr3.
po 3 Vista do komfortowej pracy potrzebuje 4gb Ramu.
i po 4 to sie zastanów nad tym czemu przy win 7 i 1.0 gb ramu da sie pracować konfortowwo??
a po 5 ja nie napisalem ile ja mam ramu przy Amd x64 5000+ wiec skąd ta sugestia?.

kamilionaire:

--- Cytuj ---A jakiej wersji visty uzywasz orginalnej czy okrojonej?

--- Koniec cytatu ---
oryginalnej

--- Cytuj ---moja karta graficzna gf 8600 gts z 256 ram Gddr3.

--- Koniec cytatu ---
i ty na niej grasz crysisa na full detalach? nie rozśmieszaj mnie (ta uwaga tak nawiasem)

--- Cytuj ---Vista do komfortowej pracy potrzebuje 4gb Ramu.

--- Koniec cytatu ---
tu się myslisz, 2GB w zupełności wystarcza chociaż teraz to nawet komputer z marketu ma 4GB

--- Cytuj ---sie zastanów nad tym czemu przy win 7 i 1.0 gb ramu da sie pracować konfortowwo??

--- Koniec cytatu ---
żartujesz sobie, chyba nie wiesz co to komfortowa praca z kompem.

--- Cytuj ---nie napisalem ile ja mam ramu przy Amd x64 5000+ wiec skąd ta sugestia?.

--- Koniec cytatu ---
nie wiem ile masz przy amd, ale chyba nie wziąłeś sobie tego z nieba -  "Na Pentium 4 2.93GHz z 1.0 GB ramu i po zabiegach konfiguracyjnych WIN 7 chodzi szybciej niz vista i to zauważalnie."

A ten temat chyba miał być zakończony?

sebian:

--- Cytat: Serkus w 11 Czerwiec 2009, 15:37:51 ---
--- Cytat: Rigazz w 11 Czerwiec 2009, 15:29:51 ---
--- Cytat: sebian w 11 Czerwiec 2009, 13:49:35 ---Nie wiem czy to wazne ale zauważyłem ze na tej kompilacji duzo sterownikow przestalo działac.. :/ MS cos poknocił czy jaka cholera...

--- Koniec cytatu ---
U mnie wszystko gra , nawet Windows Update chciał ściągnąć nowsza wersje sterownika :P

--- Koniec cytatu ---

U mnie najważniejsze sterowniki wyszukało automatycznie, ale mam je i tak zapisane na dysku więc nie przydają się:P Ale dobrze, że przynajmniej wyszukuje

--- Koniec cytatu ---

Tak mi też sterowniki wyszukał takie jakie win sobie zazyczył ale te moje ktore chodziły na 7100, na 7201 juz nie chca... wyskakuje komunikat o niekompatybilnosci systemu... tak mi wyskoczyło z karta WLan i kamera wbudowana, fakt ze win UpDate sobie pobrał sam stery ale moich juz nie chciał przyjac...

McVein:

--- Cytat: kamilionaire w 11 Czerwiec 2009, 17:36:03 ---
--- Cytuj ---A jakiej wersji visty uzywasz orginalnej czy okrojonej?

--- Koniec cytatu ---
oryginalnej

--- Cytuj ---moja karta graficzna gf 8600 gts z 256 ram Gddr3.

--- Koniec cytatu ---
i ty na niej grasz crysisa na full detalach? nie rozśmieszaj mnie (ta uwaga tak nawiasem)

--- Cytuj ---Vista do komfortowej pracy potrzebuje 4gb Ramu.

--- Koniec cytatu ---
tu się myslisz, 2GB w zupełności wystarcza chociaż teraz to nawet komputer z marketu ma 4GB

--- Cytuj ---sie zastanów nad tym czemu przy win 7 i 1.0 gb ramu da sie pracować konfortowwo??

--- Koniec cytatu ---
żartujesz sobie, chyba nie wiesz co to komfortowa praca z kompem.

--- Cytuj ---nie napisalem ile ja mam ramu przy Amd x64 5000+ wiec skąd ta sugestia?.

--- Koniec cytatu ---
nie wiem ile masz przy amd, ale chyba nie wziąłeś sobie tego z nieba -  "Na Pentium 4 2.93GHz z 1.0 GB ramu i po zabiegach konfiguracyjnych WIN 7 chodzi szybciej niz vista i to zauważalnie."

A ten temat chyba miał być zakończony?

--- Koniec cytatu ---

Dobra zakończmy tą nic nie znaczącą dyskusje. Chciałbym jednak zebyś na przyszłość dobierał słowa bo nie wiesz kto siedzi po drugiej stronie kabla.

--- Cytat: kamilionaire w 11 Czerwiec 2009, 17:36:03 ---
--- Cytuj ---żartujesz sobie, chyba nie wiesz co to komfortowa praca z kompem.

--- Koniec cytatu ---
Takie stwierdzenie do osoby która 17 lat siedzi w kompach jest troche nie na miejscu.

--- Koniec cytatu ---

A co do CRysisa to owszem na GF 8600 GTS 256 GDDR3 pograsz sobie na full detalach w rozdzielczości 1280x102 ale bez wygladzania krawedzi.

outsider102:

[/quote]

A co do CRysisa to owszem na GF 8600 GTS 256 GDDR3 pograsz sobie na full detalach w rozdzielczości 1280x1024 ale bez wygladzania krawedzi.
[/quote]

HAHAH Dobre :)
moze dla ciebie 10 klatek to gra full plynna : :D

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej