Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna

Windows 7 - 6.1.7201.0.winmain_win7ids_sp.090601

<< < (104/108) > >>

kamilionaire:

--- Cytat: Madzia w 11 Czerwiec 2009, 11:28:30 ---Racja jest jak dupa, kazdy ma swoja.

--- Koniec cytatu ---
dobre określenie  ;)

--- Cytuj ---Zawsze beda klotnie :D

--- Koniec cytatu ---
oj tak, już to na kilku forach przeżyłem i także odnośnie visty ;D

--- Cytuj ---Konkluzja jest taka, ze teraz Win 7 rzadzi i Vista odchodzi do lamusa ;D Takie sa fakty.

--- Koniec cytatu ---
to się okaże po wydaniu RTM'a

a odnośnie tego spolszczenia do 7201 co "ktoś" wstawił, ściągałem 2 razy i uszkodzone archiwum, ma ktoś dobry link?

Madzia:

--- Cytat: kamilionaire w 11 Czerwiec 2009, 11:38:19 ---a odnośnie tego spolszczenia do 7201 co "ktoś" wstawił, ściągałem 2 razy i uszkodzone archiwum, ma ktoś dobry link?

--- Koniec cytatu ---
Masz na PW z dedykacja ze vista to syf ;D

McVein:

--- Cytat: kamilionaire w 11 Czerwiec 2009, 11:03:49 ---
--- Cytat: Madzia w 11 Czerwiec 2009, 10:53:35 ---
--- Cytat: kamilionaire w 11 Czerwiec 2009, 10:42:40 ---
--- Cytat: Madzia w 11 Czerwiec 2009, 10:35:46 ---
--- Cytat: kamilionaire w 11 Czerwiec 2009, 10:29:38 ---
--- Cytuj ---Powod ze muli jest zalosny w/g ciebie? To jest glowny powod. Po co mi system ktory nie dziala jak powinien.

--- Koniec cytatu ---
tak, vista muli a vista po "liftingu" śmiga, jakoś dziwnie to brzmi ;) wydaje mi się, że ty poprostu wyolbrzymiasz

--- Koniec cytatu ---
Byc moze, ale system ma byc jak najlepiej dostosowany dla kazdego, nawet dla tego co sie malo zna i nie potrafi robic tego typu zabiegow jak napisales. Nie w tym rzecz.

--- Koniec cytatu ---
tak, ale to nie powód żeby zaraz wypisywać, że to syf, bo vista jest naprawdę dobrym systemem, a skoro są jakieś problemy to trzeba starać się je rozwiązać, a nie od razu mieszać ją z błotem, a skoro nic nie da się zrobić to widocznie nie są związane z systemem tylko z konkretnym sprzętem (może sterowniki itp.), a wtedy to nie wina os'a ;)

--- Koniec cytatu ---
Widzialam jak vista dziala na roznych konfiguracjach komputerowych, wiec nie sadze ze to wina sprzetu. Nie chodzi o to, ze tylko na moim wolno chodzi. U mnie w pracy chodzi beznadziejnie na kazdym, a sa naprawde rozne konfiguracje, od starszych, po najnowsze. Jesli u ciebie smiga, to chyba masz szczescie.

--- Koniec cytatu ---
tu nie występuje takie coś jak szczęście, poprostu trzeba system dobrze skonfigurować i "dbać o niego", czyścić rejestr, regularnie defragmentować, nie zaśmiecać niepotrzebnymi programami, a wtedy wszystko będzie działać jak w szwajcarskim zegarku. być może u Ciebie w pracy kompy są źle skonfigurowane, mogę się tylko domyślać, u mnie w szkole kompy też są nowe, a są tak źle skonfigurowane że nawet XP muli, jakbym był tam administratorem to bym zrobił z nimi porządek  ;D

--- Koniec cytatu ---
Odezwał się rzeczoznawcza ;P

To jak taki jesteś zorientowany to wytłumacz mi proszę dlaczego na moim AMD x2 5000+ Vista chodziła jakby na niższym procesorze ba nawet w crysisa na full detalach grac sie nie dało na viscie bo sie gra cieła a na xp chodziła płynnie na tych samych ustawieniach. Na Pentium 4 2.93GHz z 1.0 GB ramu i po zabiegach konfiguracyjnych WIN 7 chodzi szybciej niz vista i to zauważalnie. Sama vista jest spierniczona kodzie jądra czego juz zadne poprawki nie naprawią.

Viste mozna by porównać do GTA IV bo oboje nie są poprawnie zoptymalizowane w kodzie zródłowym wiec nawet na szybkich kompach  bedą chodzić wolno.

sebian:
Nie wiem czy to wazne ale zauważyłem ze na tej kompilacji duzo sterownikow przestalo działac.. :/ MS cos poknocił czy jaka cholera...

kamilionaire:

--- Cytat: McVein w 11 Czerwiec 2009, 13:48:58 ---
--- Cytat: kamilionaire w 11 Czerwiec 2009, 11:03:49 ---
--- Cytat: Madzia w 11 Czerwiec 2009, 10:53:35 ---
--- Cytat: kamilionaire w 11 Czerwiec 2009, 10:42:40 ---
--- Cytat: Madzia w 11 Czerwiec 2009, 10:35:46 ---
--- Cytat: kamilionaire w 11 Czerwiec 2009, 10:29:38 ---
--- Cytuj ---Powod ze muli jest zalosny w/g ciebie? To jest glowny powod. Po co mi system ktory nie dziala jak powinien.

--- Koniec cytatu ---
tak, vista muli a vista po "liftingu" śmiga, jakoś dziwnie to brzmi ;) wydaje mi się, że ty poprostu wyolbrzymiasz

--- Koniec cytatu ---
Byc moze, ale system ma byc jak najlepiej dostosowany dla kazdego, nawet dla tego co sie malo zna i nie potrafi robic tego typu zabiegow jak napisales. Nie w tym rzecz.

--- Koniec cytatu ---
tak, ale to nie powód żeby zaraz wypisywać, że to syf, bo vista jest naprawdę dobrym systemem, a skoro są jakieś problemy to trzeba starać się je rozwiązać, a nie od razu mieszać ją z błotem, a skoro nic nie da się zrobić to widocznie nie są związane z systemem tylko z konkretnym sprzętem (może sterowniki itp.), a wtedy to nie wina os'a ;)

--- Koniec cytatu ---
Widzialam jak vista dziala na roznych konfiguracjach komputerowych, wiec nie sadze ze to wina sprzetu. Nie chodzi o to, ze tylko na moim wolno chodzi. U mnie w pracy chodzi beznadziejnie na kazdym, a sa naprawde rozne konfiguracje, od starszych, po najnowsze. Jesli u ciebie smiga, to chyba masz szczescie.

--- Koniec cytatu ---
tu nie występuje takie coś jak szczęście, poprostu trzeba system dobrze skonfigurować i "dbać o niego", czyścić rejestr, regularnie defragmentować, nie zaśmiecać niepotrzebnymi programami, a wtedy wszystko będzie działać jak w szwajcarskim zegarku. być może u Ciebie w pracy kompy są źle skonfigurowane, mogę się tylko domyślać, u mnie w szkole kompy też są nowe, a są tak źle skonfigurowane że nawet XP muli, jakbym był tam administratorem to bym zrobił z nimi porządek  ;D

--- Koniec cytatu ---
Odezwał się rzeczoznawcza ;P

To jak taki jesteś zorientowany to wytłumacz mi proszę dlaczego na moim AMD x2 5000+ Vista chodziła jakby na niższym procesorze ba nawet w crysisa na full detalach grac sie nie dało na viscie bo sie gra cieła a na xp chodziła płynnie na tych samych ustawieniach. Na Pentium 4 2.93GHz z 1.0 GB ramu i po zabiegach konfiguracyjnych WIN 7 chodzi szybciej niz vista i to zauważalnie. Sama vista jest spierniczona kodzie jądra czego juz zadne poprawki nie naprawią.

Viste mozna by porównać do GTA IV bo oboje nie są poprawnie zoptymalizowane w kodzie zródłowym wiec nawet na szybkich kompach  bedą chodzić wolno.

--- Koniec cytatu ---
po pierwsze dla twojej wiadomości wydajność komputera nie zależy tylko od procka, ja mam starszego athlona 64 x2 4600+ i vista działa znakomicie, po drugie to jeśli przytaczasz testy w crysisie to łaskawie podaj jaką masz grafę bo to tutaj ma większe znaczenie, po trzecie jeśli próbujesz pracować na viście z 1GB ramu to powodzenia - możesz mieć pretensje tylko do samego siebie

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej