Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna
Windows 7 - 6.1.7201.0.winmain_win7ids_sp.090601
robert79513:
--- Cytat: kamilionaire w 11 Czerwiec 2009, 08:41:58 ---żal mi się robi jak czytam takie posty, zaczynałem już wiele tematów na temat visty i już poprostu nie mam siły na takich ludzi jak ty.. vista jest najlepszym systemem jakiego używałem (nawet bez SP1 chodziła mi znakomicie), co do posta TrAnc'a zgadzam się całkowicie - ja mam już wiekowy sprzęt i kupiłem go za około 800zł a vista śmiga i to o dużo lepiej od XP (problemy z dźwiękiem i kontrolerem sata). a do tego, że na lapie muli to zainstaluj czystą a nie jakąś recovery z mnóstwem syfu od producenta, a jeśli używasz czystej visty to poprostu nie umiesz jest używać bo innego wytłumaczenia nie ma
--- Koniec cytatu ---
Ja tez chwalilem sobie viste ale w porownaniu z xp i win 7 to shit :P
Wydajnosc systemu jest marna gry dzialaja znacznie gorzej (mniej fps). System ma sporo luk nawet z sp2 nie dorowna win 7 (mowie o troche starszym sprzecie bo na nowym nie ma prawie roznicy)
Co do wypowiedzi Wojtka to napisze tyle:
Moim zdaniem po premierze win 7 vista zdechnie w zapomnieniu ;)
Na wiekszosci kompow bedzie xp i win 7 takie jest moje zdanie. Wyzszosc win 7 nad vista jest dla mnie niepotwazalna.
kamilionaire:
--- Cytat: robert79513 w 11 Czerwiec 2009, 09:30:59 ---Ja tez chwalilem sobie viste ale w porownaniu z xp i win 7 to shit :P
Wydajnosc systemu jest marna gry dzialaja znacznie gorzej (mniej fps). System ma sporo luk nawet z sp2 nie dorowna win 7 (mowie o troche starszym sprzecie bo na nowym nie ma prawie roznicy)
--- Koniec cytatu ---
co do wydajności gier to się zgodzę na korzyść XP, różnica jest ale bardzo niewielka na poziomie kilku klatek, w zasadzie bez frapsa niezauważalna (na podstawie Crysisa na moim kompie). co do win7 to może i działa lepiej na starszych kompach, ale u mnie widać różnicę w wydajności - niewielką ale zauważalną na korzyść visty
Madzia:
--- Cytat: kamilionaire w 11 Czerwiec 2009, 08:41:58 ---
--- Cytat: Madzia w 10 Czerwiec 2009, 23:00:37 ---
--- Cytat: TrAnc w 10 Czerwiec 2009, 22:50:38 ---ja tam mysle ze wszyscy viste krytykuja bo maja przedpotowy sprzet komp za 600zl juz potrafi ciagnac viste bez problemu . Mysle ze roznica pomiedzy XP a starsza wersja (przyznam szczerze ze nie wiem ktora jeszcze byla na tym samym jadrze) byla kolosalna XP byl udanym systemem wiec mam nadzieje ze roznica pomiedzy vista a 7 tez bedzie bardzo duza
--- Koniec cytatu ---
Ja mam laptopa HP za 2k: Core2Duo 2x1,6 GHz oraz 3GB Ram. XP i 7 zapie...., a Vista muli jak cholera, wiec mi tu nie gadaj, ze Vista jest dobra, poniewaz jest syfem.
--- Koniec cytatu ---
żal mi się robi jak czytam takie posty, zaczynałem już wiele tematów na temat visty i już poprostu nie mam siły na takich ludzi jak ty.. vista jest najlepszym systemem jakiego używałem (nawet bez SP1 chodziła mi znakomicie), co do posta TrAnc'a zgadzam się całkowicie - ja mam już wiekowy sprzęt i kupiłem go za około 800zł a vista śmiga i to o dużo lepiej od XP (problemy z dźwiękiem i kontrolerem sata). a do tego, że na lapie muli to zainstaluj czystą a nie jakąś recovery z mnóstwem syfu od producenta, a jeśli używasz czystej visty to poprostu nie umiesz jest używać bo innego wytłumaczenia nie ma
--- Koniec cytatu ---
Laptopa kupilam bez systemu, wiec instalowalam viste z plyty. A mi zal ciebie i reszty obroncow visty. Na szczescie jest ich bardzo malo :D
kamilionaire:
no ja nie moge, poprostu idioci się tu wydopiadają, myślą że powiedzą że vista to syf bez żadnego potwierdzenia w rzeczywistości i dołączą do reszty idiotów co to w kółko powtarzają w internecie i się jeszcze tym chlubią, że są w większości. jak się nie umie używać systemu to się go nie używa i najlepiej powiedzieć, że to syf bo tak najwygodniej
robert79513:
--- Cytat: kamilionaire w 11 Czerwiec 2009, 09:36:31 ---co do wydajności gier to się zgodzę na korzyść XP, różnica jest ale bardzo niewielka na poziomie kilku klatek, w zasadzie bez frapsa niezauważalna (na podstawie Crysisa na moim kompie). co do win7 to może i działa lepiej na starszych kompach, ale u mnie widać różnicę w wydajności - niewielką ale zauważalną na korzyść visty
--- Koniec cytatu ---
To wg mnie masz zle skonfigurowany system. Moze to byc wina sterownikow ( zaznaczam ze mam na widows 7 wylaczone pare denerwujacych mnie uslug takich jak Windows search i programow np Windows Defender moim zdaniem sa bezurzyteczne i przymulaja system. Fajnie by bylo gdyby mozna bylo calkowicie usunac Windows Media Center bo tez tego nie uzywam a zajmuje to okolo 700MB.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej