Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna

Windows 7 - 6.1.7201.0.winmain_win7ids_sp.090601

<< < (90/108) > >>

tbgkol:
Ooo, to byłą wersja serwerowa Visty? O jak miło się dowiedzieć...

Nigdy nie bylo, żadnej oddzielnej wersji serwerowej i klienckiej Visty i nie będzei, bo:
Vista jest docelowo systemem klienckim,a jej odpowiednik Windows Server 2008 jest docelowo systemem serwerowym.

I tak jak i tu:
w7-kliencka wersja, 2k8 r2-serwerowa wersja. OCzywiście oba systemy pewnie będą mocno powiazane jak Vista i 2k8, gdzie Service Packi są wspólne i nawet nazwy buildów są wspólne. ;)

tommy504:
Panie Vista jest budowana na 2K8 jak ty to piszesz, maja takie same flaki

W W7 wersja serwerowa będzie to jako 2K8 R2

Co nie zmienia faktu że Vista i W7 jest z tej samej gałęzi, tylko W7 jest unowocześniony

Nie chce mi się teraz szukać, ale Vista SP1 i W7 maja początkowe cyferki 6.1.xxxxxx

hubert1:

--- Cytat: tommy504 w 08 Czerwiec 2009, 15:12:45 ---Panie Vista jest budowana na 2K8 jak ty to piszesz, maja takie same flaki

Co nie zmienia faktu że Vista i W7 jest z tej samej gałęzi, tylko W7 jest unowocześniony

Nie chce mi się teraz szukać, ale Vista SP1 i W7 maja początkowe cyferki 6.1.xxxxxx

--- Koniec cytatu ---

wkradł się błąd. Vista sp1 to build 6.0 6001, a windows 7 ma 6.1 i np 7200

tbgkol:

--- Cytat: tommy504 w 08 Czerwiec 2009, 15:12:45 ---Panie Vista jest budowana na 2K8 jak ty to piszesz, maja takie same flaki

--- Koniec cytatu ---

Odwrotnie, 2k8 jest zbudowany na Viście(chyba ;p).

Kurcze no... Tłuc ludziom, a oni i tak nie zrozumieją. Kazdy następny system jest unowocześnieniem starszego. I co z tego ze Vista ma 6.0, a w7 6.1?:> Numer jądra taki jest tylko dlatego, by zapewnić większą kompatybilność wsteczną, co nie znaczy że zmiany w jądrze nie są tak duże, żebynie zasługiwały na 7.0...

BruTUs:

--- Cytat: tbgkol w 08 Czerwiec 2009, 18:10:48 ---

--- Koniec cytatu ---

Odwrotnie, 2k8 jest zbudowany na Viście(chyba ;p).

Kurcze no... Tłuc ludziom, a oni i tak nie zrozumieją. Kazdy następny system jest unowocześnieniem starszego. I co z tego ze Vista ma 6.0, a w7 6.1?:> Numer jądra taki jest tylko dlatego, by zapewnić większą kompatybilność wsteczną, co nie znaczy że zmiany w jądrze nie są tak duże, żebynie zasługiwały na 7.0...

--- Koniec cytatu ---

2K8 R2 (R2) jest na siodemce zrobiony!!! a 2k8 na viscie, mam sciagniete 2k8 r2 i wiem co to jest a tu podkladka dla wszystkich:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Windows_Server_2008_R2

a w dodatku w readme instalki jest cos takiego:
"Readme for the Preliminary Release of Windows Server 7 Operating System"

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej