Windows Vista - dobra inwestycja na dłuższy czas?

Zaczęty przez ksi±¿ê, 03 Listopad 2008, 21:56:29

Poprzedni wątek - Następny wątek

ksi±¿ê

**
Użytkownik
Miejsce pobytu: Bia³ystok
IP zapisane
Witam serdecznie,
nazywam się Jakub i cieszę się, że mogłem dołączyć do tej wspaniałej społeczności. :) Ale - ad rem!

Jak wszystkim wiadomo, Windows Vista jest ofiarą powszechnego ostracyzmu i nieprzychylnych opinii. Chciałbym zapytać samych użytkowników - czy Windows Vista to godny następca brata z 2001 roku? Jak wygląda sprawa z aktualizacjami, kompatybilnością ze starszym oprogramowaniem? Podobno - mimo wielu wodotrysków - interfejs jest mało intuicyjny, a posiadacz komputera jest gnębiony kontrolą poczynań. Czy ktoś mógłby to zweryfikować?

Pozdrawiam,
Jakub

michau

Ekspert
IP zapisane
Warto, ja początkowo byłem negatywnie nastawiony do tego systemu a teraz jestem na "TAK"

Profil > Dane publiczne

tbgkol

Ekspert
"Live together, die alone, man."
Miejsce pobytu: Tarnobrzeg
IP zapisane
System bardzo dobry-polecam. Tylko jak chcesz grać w gry DOS'owe to kup wersje 32-bit. ;)
Odszed³em z powodu chamstwa michaua. ;)

michau

Ekspert
IP zapisane
Jak chcesz inwestować w Vistę to może warto poczekać na 7 chyba, że masz nadmiar kasy :)

ksi±¿ê

**
Użytkownik
Miejsce pobytu: Bia³ystok
IP zapisane
Bardzo dziękuję! Czy ktoś z Was mógłby mi jeszcze objaśnić, czym różnią się poszczególne edycje? Nie rozumiem, dlaczego Microsoft pozwolił sobie na taką rozpiętość - można się pogubić. Chciałbym korzystać z pięknego wyglądu ,,Aero" (doszły do mnie słuchy, że nie jest on dostępny we wszystkich wersjach); moje zastosowania są typowo domowe: Internet, poczta, pakiet biurowy, muzyka, gry, filmy...

Pozdrawiam,
Jakub

tbgkol

Ekspert
IP zapisane
Polecam Home Premium, ma trochę mniej opcji, ale myślę że dla ciebie będzie dobra. ;)

tbgkol

Ekspert
IP zapisane
CytatChciałbym korzystać z pięknego wyglądu ,,Aero" (doszły do mnie słuchy, że nie jest on dostępny we wszystkich wersjach); moje zastosowania są typowo domowe: Internet, poczta, pakiet biurowy, muzyka, gry, filmy...

Myślę, że Home Premium sprosta twoim wymaganiom.

michau

Ekspert
IP zapisane
Do takiego zastosowania wystarczy HP

tbgkol

Ekspert
IP zapisane
Jeżeli ci gry niepotrzebne i inne bajery rozrywkowe, a zależy ci na bezpieczeństwie kup Viste Business.