Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna
Dzielenie dysku na partycje
Wojtek:
--- Cytat: freeman w 06 Czerwiec 2009, 18:24:13 ---Witam. Wg mnie wystarczy w zarządzaniu dyskami zmniejszyć rozmiar partycji (c), a następnie z wolnego miejsca utworzyć kolejną partycję.
--- Koniec cytatu ---
Można i tak - najprostsze rozwiązanie pod ręką ;)
Problem bywa z tym jeden - chcesz rozszerzyć daną partycję pomimo masy wolnego, nieprzydzielonego miejsca, a tutaj ... nie da się rozszerzyć partycji do rozmiaru większego niż 20 GB (to tylko przykład, jaki mnie spotkał kilkakrotnie). W zasadzie nie wiem dlaczego tak jest ...
lordzik24:
Pliki trzeba zdefragmentować. Ja tak miałem
Wojtek:
--- Cytat: grzegorz7853 w 06 Czerwiec 2009, 20:53:34 ---Pliki trzeba zdefragmentować. Ja tak miałem
--- Koniec cytatu ---
U mnie źródłem problemu było coś innego (wciąż nie wiem co :)). Dyski miałem zdefragmentowane.
lordzik24:
Zawsze jakiś plik się mógł nie przenieść. Mały plik systemowy naprzykład. Ja tak miałem...:/
Wojtek:
--- Cytat: grzegorz7853 w 06 Czerwiec 2009, 23:25:19 ---Zawsze jakiś plik się mógł nie przenieść. Mały plik systemowy naprzykład. Ja tak miałem...:/
--- Koniec cytatu ---
Może, ciężko stwierdzić. Tak czy siak - narzędzie staje się wtedy kompletnie bezużyteczne.
Dlatego polecam właśnie GParted - pracuje przy wyłączonym systemie operacyjnym, nie jest uruchamiany z dysku twardego - dysk jest dla tego programu tylko dodatkowym, nieużywanym w danej chwili nośnikiem.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej