Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna

Ceny Windowsa Seven

<< < (3/11) > >>

pawelnyczaj:

--- Cytat: michau w 02 Czerwiec 2009, 21:26:38 ---Mnie najbardziej denerwuje, że za Windowsa PL więcej płacę niż za EN :/ cena wszędzie powinna być taka sama.

--- Koniec cytatu ---

Na to będzie sposób, gdyż na angielski system da się zainstalować polski pakiet językowy i po sprawie. Ciekawe tylko, czy w Windows 7 pakiety będą dostępne dla wszystkich wersji, a nie jak w przypadku Visty tylko dla Ultimate (oficjalnie).

prz3m3k:
Pakiety językowe zapewne będzie można zainstalować tylko na wersję Ultimate.

szpachla:
Mnie cieszy tylko jedno, że dla typowego użytkownika może to być darmowy i w pełni funkcjonalny system. Tak samo jak windows xp i vista.
Prawie jak open source :)
Przykro mi, ale nie wydam całej wypłaty na windows. Gdyby kosztował adekwatnie do polskich zarobków, ok. 200 zł to na pewno bym sie skusił.

Madzia:
Napewno bedzie dostepny legalnie za darmo przez MSDN. Jesli oczywiscie np. wasza uczelnia ma umowe i macie konta. Ja mam ;D

lukas_gab:

--- Cytat: szpachla w 03 Czerwiec 2009, 10:14:34 ---Mnie cieszy tylko jedno, że dla typowego użytkownika może to być darmowy i w pełni funkcjonalny system. Tak samo jak windows xp i vista.
Prawie jak open source :)
Przykro mi, ale nie wydam całej wypłaty na windows. Gdyby kosztował adekwatnie do polskich zarobków, ok. 200 zł to na pewno bym sie skusił.

--- Koniec cytatu ---

Nikt cię do tego nie zmusza ;p Zawsze przecież możesz zainstalować XP Home - ok 250zł na rynku, lub komercyjnego linuksa daj na to SUSE czy Mandrive lub ich darmowe odpowiedniki czy jakiś system opensource jak GNU/Debian , GNU/Linux czy GNU/Hurd. Natomiast jak zamierzasz ukraść owy system musisz się liczyć z tym, że w kraju polskim kradzież jest ścigana z urzędu, i grozi za nią od grzywny aż do ograniczenia lub nawet pozbawienia wolności. Nie wspominam już o obciążonym sumieniu. Okres darmowego, próbnego korzystania z wersji klienckiej to 120dni natomiast z wersji serwerowej wynosi 240dni po których należy oprogramowanie te zalegalizować poprzez kupno licencji, lub skasowanie z dysku twardego.

--- Cytat: Madzia w 03 Czerwiec 2009, 10:39:54 ---Napewno bedzie dostepny legalnie za darmo przez MSDN. Jesli oczywiscie np. wasza uczelnia ma umowe i macie konta. Ja mam ;D

--- Koniec cytatu ---

Gwoli ścisłosci jest to licencja MSDNAA która różni się odrobinę od licencji MSDN. W przypadku licencji MSDNAA licencja ważna jest wtedy jak oprogramowanie zostało zainstalowane podczas nauki na danej uczelni. W przypadku zakonczenia nauki instalowanie oprogramowania nie jest dozwolone, jednak już zainstalowane w czasie studiów może być dalej wykorzystywane legalnie do użytku niekomercyjnego. Proste rozwiązanie - zainstalować dany system operacyjnym wraz z pobocznym software i dokonac obrazu partycji lub kopii bezpieczenstwa ( np. programem RnR od IBM ) i okresowo w czasie "popsucia" systemu zamiast instalować na świeżo przywrócić z kopii pozostając legalnym. Pragnę nadmienić, że osoby nie mające żadnej deweloperskiej licencji z powodu młodego wieku, dla szkół podstawowych oraz licealny stworzono DreamSpeark - działa podobnie jak MSDNAA jednak jest tam mniej oprogramowania i inaczej dobierane. Jedynie w takich przypadkach korzystanie z softu jest legalne ( pomijając zakupienie licencji )

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej