Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna
jaka karta muzyczna do win7
Outlander:
To dziwne bo ja do tej pory trafiłem na jedną grę na której EAX 5 NIE działał i był to Battlefield 2. No ale może gramy w inne gry.
blackside81:
dzieki za rady
niestety dokonałem złego zakupu... xonar dx, zawiodłem się. Jeśli chodzi o spdif i możliwości karty.
A największą wadą dx-a jest brak opcji passtrough, która służy do wyłącznia dekodowania strumienia audio i przesłanie jej prosto do amplitunera.
Jeśli w ten wekend nic nie wykombinuję to wracam do winxp i sb live...
Outlander:
Lepiej sprawdź na XP, jak już było wcześniej pisane, aktualne sterowniki nie wspierają oficjalnie W7. Ja mam problem dźwiękiem z tunera TV bo w ustawieniach nie ma możliwości ustawienia złącza wewnętrznego jako źródła dźwięku (są tylko dwa do wyboru). W XP tego problemu niema (i jest pięć źródeł).
blackside81:
pierwsze co zrobilem po zakupie to sprawdzilem w xp, na identycznych ustawieniach kmplayera jak dla sb live i niestety nie działało, a dopiero pozniej zainstalowałem win7 i też lipa
Outlander:
To i owo o obsłudze dźwięku w Xonarach, między innymi passthrough http://vip.asus.com/forum/view.aspx?id=20080423032545000&board_id=21&model=Xonar+D2X&SLanguage=en-us&page=1
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej