Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna

Windows 7 Beta wygasa za tydzień

<< < (4/4)

licence:
Jednak to była fake wiadomość:

Wczoraj informowaliśmy, że już za tydzień 1 czerwca system Windows 7 Beta wejdzie w pierwszą fazę wygasania i zacznie restartować się co dwie godziny. Taką informację Microsoft rozesłał do użytkowników. Okazało się jednak, że to fałszywy alarm.

Microsoft rozesłał teraz sprostowanie, w którym informuje, że data 1 sierpnia to faktycznie moment, w którym wersja Beta systemu Windows 7 przestanie się uruchamiać. Niemniej pierwsza data, 1 czerwca, kiedy to system miał zacząć się restartować co dwie godziny została podana przez pomyłkę. Tak naprawdę nastąpi do miesiąc przed ostatecznym wygaśnięciem, czyli 1 lipca.

Dzisiejsze sprostowanie oznacza, że użytkownicy przestarzałej już wersji Windows 7 Beta (kompilacja 7000) mają jeszcze miesiąc normalnej i niezakłóconej pracy. Tak czy inaczej zachęcamy do rozważenia migracji do nowszej wersji Release Candidate (kompilacja 7100) lub powrotu do poprzednio używanego systemu - lepiej zaplanować to wczesniej, bo gdy system już wygaśnie, wyciągnięcie z niego danych będzie bardzo utrudnione lub niekiedy nawet niemożliwe.

Źródło: dobreprogramy.pl

beholder:
Nie oszukujmy się - format, świeża instalacja RC i zainstalowanie potrzebnych programów to kwestia max 2 godzin. Nie ma co zwlekać ;-) Na RC został jeszcze rok niezakłóconej pracy

Max:
Ja u siebie z bety na RC, a potem na 7127 za każdym razem przerzutka trwała godzinę. Nie wierzę, żeby ktoś jeszcze bety używał.

crayzoleq:

--- Cytat: MikeHunt w 27 Maj 2009, 16:31:25 ---Ja u siebie z bety na RC, a potem na 7127 za każdym razem przerzutka trwała godzinę. Nie wierzę, żeby ktoś jeszcze bety używał.

--- Koniec cytatu ---
a jednak, i dlatego pytałem co i gdzie zmienić w rejestrze aby móc upgradeować do RC  :P

już sobie znalazłem:

--- Cytuj ---Aktualizacja do wersji Release Candidate

Microsoft zaleca użytkownikom „czystą instalację” zamiast prób aktualizacji Windows 7 Beta (lub wcześniejszych wersji) do Windows 7 RC. A system odmawia takiej możliwości przy domyślnych ustawieniach. Niemniej jednak jest to możliwe.

Aktualizacja do wersji Release Candidate:

* Pobierz i nagraj obraz ISO. Jeśli dysponujesz jakimś wirtualnym napędem lub programem, który może wypakować zawartość obrazu płyty, nagrywanie nie będzie konieczne.
    * Przekopiuj zawartość płytki na dysk, z którego chcesz dokonać aktualizacji (pendrive lub partycja na dysku aktualizowanego komputera).
    * Przejrzy katalog w poszukiwaniu pliku cversion.ini.
    * Następnie otwórz go w dowolnym edytorze tekstu (Notatnk, Notepad++).
    * Odszukaj i zmodyfikuj ustawienia dla MinClient wpisując tam numer własnej wersji Windows. Przykładowo, zamień 7100 na 7000
    * Zapisz plik, zastępując oryginał
    * Następnie uruchom instalator i przeprowadź aktualizację.
--- Koniec cytatu ---
źródło:
http://grzglo.jogger.pl/2009/05/25/jak-przedluzyc-okres-testowy-windows-7-beta-do-rc/

Max:
Zmieniasz język na angielski i robisz restart, instalujesz,

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej