Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna

Co byś chciał zobaczyć w Windows 7

<< < (5/8) > >>

Wojtek:

--- Cytat: kowalmisiek w 25 Maj 2009, 11:49:24 ---A ja bym cos zaproponowal co mnie denerwowalo od czasow starego dobrego XP do visty i az po Win 7. Zeby w "Śieć"(otoczenie sieciowe w XP) komputery byly odswierzane za kazdym wlaczeniem tego folderu. U mnie w sieci jest duzo komputerow i dzielimy sie plikami. Bardzo mnie wkurza kiedy wlanczam siec i pisze mi ze jest dostepnych 10 komputerow a polowa z tego jest wylaczona i wywala blad ze komputer jest niedostepny a ikonka w miejscu sieciowym sie pojawia ze niby jest wlaczony. A byl wlaczony dajmy na to 2h temu. Az sie dziwie ze przez 8 lat tego nie poprawili w zadnym systemie

--- Koniec cytatu ---

Edytor rejestru:
Odnajdujesz HKEY_LOCAL_MACHINE/Software/Microsoft/Windows/CurrentVersion/Explorer/RemoteComputer/NameSpace .
Usuwasz ciąg w stylu "{D6277990-4C6A-11CF-8D87-00AA0060F5BF}".

Wcześniej oczywiście wykonaj kopię zapasową rejestru.

Może pomoże ...

michau:
A co to ma zmienić?

Wojtek:

--- Cytat: michau w 25 Maj 2009, 11:57:55 ---A co to ma zmienić?

--- Koniec cytatu ---

Jeżeli do sieci podłączone są komputery ze starymi systemami Windows na pokładzie, nowszy system (np. XP) podczas przeglądania udziałów sprawdza drukarki i zaplanowane zadania na takich sprzętach. Odpowiadają za to 2 klucze z podanego wcześniej miejsca w rejestrze.
To w teorii - ja nie miałem nigdy potrzeby sprawdzania czy rzecz działa jak należy.
Polecam wykonanie kopii zapasowej tego klucza, sprawdzenie czy zmiana przyniosła efekty, jeżeli nie - przywrócenie usuniętego klucza rejestru.

Grechu:
W 7 to pewnie nie ale może w W8. MS powinien tak zorganizować system by programy instalowały się tylko w katalogach. Coś jak wersje portable. Gdzieś wyjeżdżam, pakuję sobie potrzebne katalogi z programami na pendrive. Na drugim końcu świata zasiadam przy komputerze, podłączam pena i mam wszystkie potrzebne programy skonfigurowane pod siebie. Po przeinstalowaniu systemu też od razu mam wszystko ustawione jak przed.

tbgkol:
Czyli tak jak jest na Mac OS Xie? :D Nie da rady... Windows ma taką architekturę, ze wsyztkie pliki się pakują dośrodka systemu i wszedzie, więc raczej nic takiego się nie uda...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej