Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna
Co byś chciał zobaczyć w Windows 7
Wojtek:
Ja chętnie zobaczyłbym jedną prostą rzecz - może już istnieje, ale o tym nie wiem :)
Korzystam najczęściej z programów przypiętych po lewej stronie, ale od czasu do czasu uruchamiam inne programy.
Co muszę wtedy zrobić? Nie lubię klikać na "Wybrane programy" i przekopywać się przez masę niepotrzebnych ikonek - muszę mieć istotne dla mnie rzeczy na wierzchu.
Do tej pory (w Viście i w 7) zmieniałem nazwę menu "Gry" i tam wrzucałem skróty do wszystkich programów.
Ma to jednak swoje minusy, poza tym stworzenie np. 9-ciu takich podmenu jest chyba niemożliwe.
W Windows 7 chętnie widziałbym możliwość "dołożenia" własnego podmenu w prawej części Menu Start.
1heniu:
* Ja bym chciał zobaczyć wreszcie rozmiar folderów , bez klikania na właściwości, jak dotąd znalazłem jeden program który po konfiguracji opcji to umożliwia - Xplorer 2 pro
*Szybka możliwość optymalizacji wydajności-bez restartu-klikasz w ikonke i masz do wyboru:
1.Tryb pełny z wodotryskami
2.Zwiększona wydajność-wyłącza niektóre opcje pożerające zasoby komputera -jak windows XP
3.Full Speed -wyłącza wszystko co zbędne-na ile to możliwe
Taka opcja dodatkowo mogła by mieć dodatkowo konfiguracje wyłączania funkci systemu z podpowiedziami jakie będą tego konsekwencje i żeby po restarcie włączał sie normalny tryb -w razie czego
Max:
Sterowanie myślami 8) A tak na bardziej serio wbudowany firewall i antyvirus. I zero tzw Blue Screen Of Doom.
KtośNieCoś:
Ooo. Widzę kolejnego agitatora wbudowanego antywirusa i firewalla...:D
Max:
Zapomniałem dodać: DOBREGO antyvirusa i firewalla. Jak na razie to jest to porażka.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej