Aktywacja W7

Zaczęty przez KamiNs, 23 Maj 2009, 11:38:53

Poprzedni wątek - Następny wątek

KamiNs

*
Nowy użytkownik
IP zapisane
Witam. Mam pewien problem. Jest on związany z aktywacja Windowsa 7. Chodzi o to, że podczas uruchamiania komputera przed pojawieniem się pulpitu na czarnym ekranie wyskakuje mi okienko na którym mogę wybrać:
-Activate Windows now
-Ask me later
-Cancel
Na początku próbowałem aktywować Windowsa, lecz wyskakiwał mi kolejny błąd. Postanowiłem więc odpuścić sobie tą aktywacje, dlatego moje pytanie brzmi, czy jest to możliwe? Czy można tego jakoś uniknąć?

PS. przy każdym uruchamianiu komputera znika mi tapeta z pulpitu, a zamiast niej mam czarny ekran. Proszę o pomoc, pozdrawiam.

michau

Ekspert
IP zapisane
Aktywuj Windowsa kluczem, który możesz dostać przed rozpoczęciem pobierania wersji RC ze strony Microsoft.

sebian

Aktywny użytkownik
Be Cool... :P
IP zapisane
hmmm... a jaki błąd Ci kolego wyskakiwał?! Bo to bardzo istotne...
Mój sprzêt: KONSOLA NES + 400 kartrid¿y :D  (chyba tak to siê pisze)
ha mam jeszcze dwa pady i pistolet do kaczek.. :D

Gnapek

*
Nowy użytkownik
IP zapisane
Jeżeli masz taką możliwość to wygeneruj sobie klucz dla Windows'a 7 na stronie Microsoftu i wpisz go.

Musisz kliknąć prawym przyciskiem myszy na komputer -> właściwości i na dole masz opcję która aktywuje system. :)

KamiNs

*
Nowy użytkownik
IP zapisane
Cytat: sebian w 23 Maj 2009, 16:32:19
hmmm... a jaki błąd Ci kolego wyskakiwał?! Bo to bardzo istotne...

Najpierw po uruchomieniu aktywatora oraz po naciśnięciu opcji 'Aktywuj', najpierw pojawia mi się małe okienko o nazwie 'error' w którym pisze '9999'. Następnie wyskakuje mi czarne okienko w którym przelatują jakieś napisy i po 2-3 sekundach okno znika. Póżniej wyskakuje mi okienko z napisem 'An error occurred', po czym pojawia się okno instalacji, kiedy ją kontynuuje,(chyba po jej zakończeniu) pojawia się kolejne okno z napisem 'Windows will shut down in less than 1 minute', a za mniej niż 1 minuta komputer się restartuje.. czasami jeszcze przed automatycznym restartem wyskakuje okienko gdzie pisze że program(w tym przypadku aktywator) nie mógł nie zostać poprawnie zainstalowany, lecz kiedy chcę go zreinstalować następuje restart.

adix55

*
Nowy użytkownik
Miejsce pobytu: brg
IP zapisane
A może używałeś jakiś pirackich aktywatorów bo te błedy tak wyglądają. Niekompatybilny aktywator mógł to spowodować!!
Procek:Intel Core]2 Duo E7300 2,66GHz (S775) BOX
P³yta G³owna:Gigabyte GA-P35-DS3L
Ram:Corsair Twin2X DDR2 3x 2GB 800MHz CL5-5-5-18
Net:24mb/s Net24
Dawaæ Windows 8! :-) Szybko Zuko szybko :

krwawykask

*
Nowy użytkownik
IP zapisane
zainstaluj jeszcze raz system i po klopocie

crayzoleq

Zaawansowany użytkownik
Miejsce pobytu: Dzikolandia
IP zapisane
Cytat: KamiNs w 24 Maj 2009, 09:44:43
Najpierw po uruchomieniu aktywatora oraz po naciśnięciu opcji 'Aktywuj', najpierw pojawia mi się małe okienko o nazwie 'error' w którym pisze '9999'. Następnie wyskakuje mi czarne okienko w którym przelatują jakieś napisy i po 2-3 sekundach okno znika. Póżniej wyskakuje mi okienko z napisem 'An error occurred', po czym pojawia się okno instalacji, kiedy ją kontynuuje,(chyba po jej zakończeniu) pojawia się kolejne okno z napisem 'Windows will shut down in less than 1 minute', a za mniej niż 1 minuta komputer się restartuje.. czasami jeszcze przed automatycznym restartem wyskakuje okienko gdzie pisze że program(w tym przypadku aktywator) nie mógł nie zostać poprawnie zainstalowany, lecz kiedy chcę go zreinstalować następuje restart.
hmm, a to nie jest czasem jakiś aktywator pod Vistę?

KamiNs

*
Nowy użytkownik
IP zapisane
Nie nie, to na pewno nie jest aktywator pod Vistę. Spróbuję reinstalować system, mam nadzieje że to pomoże, dzięki Wam za pomoc, pozdrawiam  :)

sebian

Aktywny użytkownik
Be Cool... :P
IP zapisane
A powiedz mi czy WUpdate Ci normalnie łączy się z serwerem MS...?
Bo jeśli nie to ja miałem taki sam problem.. :)
Przyczyną była już zmęczona bateria BIOSU która nie trzymała ustawień godziny itp.
A jeśli masz źle ustawiony zegar w W7 (chodzi tu o strefy czasowe) to serwer MS Cie odrzuci, zarówno aktywacje Windy jak i WUpdate. Ja bynajmniej miałem taki problem, takie tematy już były, nie wiem czy na tym forum ale ja to rozwiąznie znalazłem na jakimś anglojezycznym forum.
Mój sprzêt: KONSOLA NES + 400 kartrid¿y :D  (chyba tak to siê pisze)
ha mam jeszcze dwa pady i pistolet do kaczek.. :D

Rosomak

*
Nowy użytkownik
Windows 7 RC 7201 x64
IP zapisane
KamiNs

Tego jeszcze nie widzialem ;D

Zeby ktos probowal  Windows 7 RC Darmowe wydanie systemu
Aktywowac PIRACKIM AKTYWATOREM ;D

To szczyt PIRACTWA

To tak jakby starac sie scrackowac Ubuntu ;D

Klucz z obrazka 3 ktory Microsoft ci poda, wpisujesz podczas instalacji. Kiedy cie spyta o cd-key.

Instrukcja obrazkowa:

1

2

3

4

5

Max

Zaawansowany użytkownik
IP zapisane
Keye od RC:
5P13R-D4L4J-1KUP5-30RY6-1N4Ł4
Niektóre mogą już nie działać.