Odinstalowanie

Zaczęty przez bobi2006, 22 Maj 2009, 16:36:09

Poprzedni wątek - Następny wątek

bobi2006

*
Nowy użytkownik
IP zapisane
Jak odinstalować windows 7 bo mam dwa sytemy na jednym dysku

Ukey

**
Użytkownik
IP zapisane
PRzelacz sie na 2 i wywal pliki od W7 , pozniej edycja bootloadera i chyba wszystko
Problem pisac GG 1405174

Max

Zaawansowany użytkownik
IP zapisane
Podczepiam się do tematu - jak wywalić bootloadera? Sevena mam ale znając życie niedługo przyda mi się te x GB miejsca a dysku.
Windows Se7en x86 HAIL SEVEN!
Xubuntu 10.10 x64

Poprzednio znany jako MikeHunt, teraz zmieni³ nick na krótszy. :P

Ukey

**
Użytkownik
IP zapisane
Polecam poczytac o fixmbr i fixboot ;]
Problem pisac GG 1405174

ziebal

Gość
IP zapisane
Jeśli chcesz zostawić XP skorzystaj z Konsoli odzyskiwania i użyj poleceń fixmbr i fixboot.

Jesli masz Vistę i chcesz naprawić jej bootloader użyj Konsoli odzyskiwania i wpisz
Bootrec /FixMbr
Bootrec /FixBoot

Ukey

**
Użytkownik
IP zapisane
Moze ktos wie czemu po wpisaniu fixmbr (w naprawie podczas uruchamiania) wywalilo mi wszystkie partycje ...? Dosc dawno to bylo jednak meczy mnie to
Problem pisac GG 1405174

ziebal

Gość
IP zapisane
Cytat: Ukey w 23 Maj 2009, 00:06:55
Moze ktos wie czemu po wpisaniu fixmbr (w naprawie podczas uruchamiania) wywalilo mi wszystkie partycje ...? Dosc dawno to bylo jednak meczy mnie to

Musisz troche dokładniej opisać...
Generalnie w MBR znajdują się wpisy dotyczące wszystkich partycji, i jeśli narzędzie fixmbr źle je wykryje to może ich nie dodać to tablicy partycji i wtedy znikną.

Jakie miałeś systemy operacyjne? Czy wszystkie dane w tablicy alokacji były prawidłowe? Czy system nie prosił o zrobienie chkdska?

Ukey

**
Użytkownik
IP zapisane
Wiesz ogolnie to bylo juz dawno .. Mialem Viste i XP (pozniej doinstalowany) i oczywiscie bootloader nie widzial XP wiec tak jak zawsze fixmbr i fixboot . Zawsze bylo ok az tu nagle ... ponownie uruchamiam kompa i co widze ? BRAK PARTYCJI wiec mysle ze moze dysk padl. Po przemysleniu uruchomilem ten menadzer dysku co jest razem z Vista dodawany i widze ze wykrywa dysk ok 320GB nie podzielony na partycje etc. Dobrze ze wczesniejsze moje zabawy z kompem nauczyly mnie ze musze miec zawsze kopie na 2-gim dysku. Nic nie stracilem jednak dalej nie wiem czemu tak sie stalo :/ Moze poprostu blad oprogramowania lub, blad hardu sam nie wiem. Teraz (na lapku) robilem fixmbr i fixboot i wszystko bylo ok. Jednak jesli niechce ktos sie bawic w takie rzeczy to polecam program VistaBoot tam mozna wszystko poustawiac szybko i bezbolesnie
Problem pisac GG 1405174