Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna

XP + Win7 32bit +Win7 64bit -równocześnie

<< < (2/2)

1heniu:
No to mógł bym go zainstalowac spod XP-ka ale problem jest w tym że programy do XP-ka i Windows 7 32 bit mam poinstalowane na innym dysku po to rzeby komputer sprawniej działał i boje się że gdy będę instalował windows 7 64 bit z rozruchu kompa to może mi pozmieniać litery partycji i mogą mi nie działać programy na XP-ku i win.7 32bit ponieważ są przypisane do konkretnych partycji .
Również nie wiem czy gdybym zainstalował WIN7 64bit z rozruchu kompa to czy wykryje mi te dwa pozostałe systemy i czy będzi wybór systemu przy rozruchu kompa- chyba jednak zaryzykuje , zrobie obraz całego dysku SATA 40GB Acronisem True Image to w razie "wojny" zaoszczędzę sobie długich godzin przywracania systemów do użyteczności.Dam znać jak mi poszło.

1heniu:
Ach, no tak, racja , 64bit nie zainstaluje spod 32 bit,jasne,święta racja.Więc robie tak: Tworzenie obrazu całego dysku SATA 40GB , przełączenie w BIOSIE na boot: 1.-DVD 2.-ATA 40GB , instalacja WIN 7 64BIT na ATA 40GB, potem dam znać co z tego wyszło.

1heniu:
Jest, zainstalowałem win 7 64bit jako trzeci system na moim kompie , przy instalacji z rozruchu komputera na innym dysku niż poprzednie dwa systemy. Rozwiązanie takie sobie bo nie mam możliwości wyboru systemu podczas uruchamiania kompa, dopiero gdy w biosie przełączę boot na dysk z XP-kiem i win7 32 bit mam wybór pomiędzy tymi dwoma systemami a windows 7 64bit nie jest wykrywany, ale wszystko ocalało i działa prawidłowo i jak dla mnie do celów testowych taka konfiguracja jest do zaakceptowania .Tyle że przełączać  się pomiędzy 32 a 64 bit musze poprzez bios.

Outlander:
Ta płyta nie ma boot menu ?

1heniu:
Ma ale dziwne,moge wybrać DVD i jeden z dysków oraz stacje dyskietek której nie posiadam.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej