Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna
Czy 7 RC nadaje się już do pracy jako jedyny system operacyjny ?
Wojtek:
--- Cytat: niezawodny w 23 Maj 2009, 12:25:49 ---
--- Cytat: michau w 23 Maj 2009, 10:56:40 ---Tryb Windows XP w Seven proponuję zobaczyć :D
--- Koniec cytatu ---
Po głębszym zastanowieniu stwierdzam że jednak nie warto się w ten tryb XP bawić.
Dla tego trybu trzeba przydzielić dodatkowe 15 GB na partycji systemowej czyli decyzję trzeba podjąć przed instalacją sevena żeby przygotować odpowiednio dużą partycję systemową. No i 1 GB RAMu extra - to ja wolę go mieć dla sevena a dopłacać za extra RAM jak dla mnie nie warto. Bo po co to? Żeby zagrać w jakąś starą gierkę? To już lepiej zamiast wyrzucać na śmietnik to zostawić sobie jakiegoś starego kompa z XP-kiem na pokładzie jak komuś na staruszku XP zależy. I pewnie dlatego ten tryb będzie tylko w niektórych wersjach 7-ki do nabycia.
--- Koniec cytatu ---
Takie są wymagania oficjalne trybu Windows XP.
Całkowicie inną sprawą jest zainstalowanie w Windows 7 programu "Windows Virtual PC" (program-aktualizacja zajmuje 5,6 MB), w nim stworzenie maszyny wirtualnej i przydzielenie jej kilku GB na dysku oraz, powiedzmy, 256-512 MB RAM.
Problemy są dwa - dodatkowa licencja na Windows XP (jeśli ktoś chce być 'oryginalny') oraz konieczność uruchamiania oddzielnego systemu na maszynie wirtualnej (zamiast uruchamiania gry 'w okienku').
Tak czy siak - można zmarnować zdecydowanie mniej niż dodatkowe 15 GB na dysku i 1 GB RAM.
yascarr:
Siódemka obłędnie... Jak na moim lapie szybciej od XP. Dziwne, ale prawdziwe. Żadnych problemów z jakimkolwiek oprogramowaniem, jedynie Exact Audio Copy i Alcohol... ;/ Co dziwne DAEMON śmiga bez problemu. Zdecydowałbym się na wersję x64, ale jest jeden feler - nie ma sterowników do mojego BOSSa GT-10 do x64. ;/
michau:
Ja nic nie przygotowywałem i działa jak trzeba. Tylko ta grafa w tym XP :/
rutus:
http://ce.computers.toshiba-europe.com/innovation/pl/generic/SUPPORT_PORTAL/
a w zasadzie tutaj :
http://ce.computers.toshiba-europe.com/innovation/vista_drivers.jsp?LNG=20&service=CE
podasz parametry swojego komputera (wszystko znajduje się na tabliczce znamionowej na spodzie komputera). Zainstaluj nowy system i potem w razie potrzeby zciągniesz potrzeb ny sterownik (chipset, karta graficzna, muzyczna, sieciowa, wifi powinne zostać rozpoznane przez "siódemkę") co będzie potrzebne to "świeże" dociągniesz o ile pamiętam to bluetootch jest na jakimś podpiętym linku ale spoko się dociąga z drugiego powyższego linku który podałem
nie jedną tośkę trzeba było zrobić i zawsze lepiej działa z systemu z "palucha" stawianego niż z gotowego obrazu, o ile kojarzę będziesz też musiał dociągnąć sterowniki do przycisków (głośniej ciszej etc).
pozdrawiam
klientowi się tecra wybudzała ok 5-10min z hibernacji na systemie "z obrazu", po postawieniu z "palucha" problem minął :)
pozdrawiam
pawelnyczaj:
Nadaje się już od wcześniejszych wersji. Ja odczułem znaczną poprawę w porównaniu z zasobożerną Vistą, która wprowadziła rewolucyjne zmiany, ale okupione to zostało strasznym apetytem na zasoby (nawet dobry komp moze chodzić wolniej).
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej