Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna

Czy 7 RC nadaje się już do pracy jako jedyny system operacyjny ?

<< < (3/14) > >>

niezawodny:
Heniu,
dzięki za konkrety. Zainstalowałeś chyba wszystko co mnie interesuje a skoro działa to znaczy się jest dobrze :)
W międzyczasie postawiłem sevena RC na desktopie syna i wszystko chodzi jak burza - syn już nie chce rozstawać się z "7".
Pora na lapa żony a na końcu zabieram się za moją Toshibę. Byłoby fajnie jakby działał wbudowany bluetooth bo używam go via Nokia PC Suite + modem komórki do łączności ze światem gdy jestem w terenie.

1heniu:
do ewentualnego przyspieszenia i zminimalizowania użycia RAM polecam wszystkim programik " Advanced SystemCare 3 " zarówno na system 32 jak i 64 bit.

Szopen:
Ja używam beta 7000  juz od wyjscia a pozniej 7100 i bezproblemowo sprawdza sie on jako jedyny windows.
Jedynie jeden program mi nie działał Ala Księgowość ale to nie przez W7 tylko przez to że mam 64bitowy win.

rutus:
Witam także mam "notka biznesowego" Dell e4300. Mam zainstalowane 3 systemy. Xp pro SP3, windows 7 RC build 7100 x64 + spolszczenie by sCooBy, i Linuxa Kubuntu. Wracając do 7 - zainstalowała się bezproblemowo a brakujące specyfikowane sterowniki (bluetootch, karty szyfrujące, ... ) poszły mi normalnie od visty x64, także podejrzewam że nie będzie problemów z biznesową tecrą i "7". Nie mam też problemów z instalacją wszelakiego softu, owszem różnego rodzaju jakieś programy "specjalizowane" zrobione starymi kompilatorami mogą stwarzać jakieś problemy tak jak np mój ulubiony cinemaplayer który jest chyba skompilowany jakimś staruśkim delphi.
XP jest po to że czasem jakieś dziwne programy (jeszcze DOS-owe, i stare pod windę) muszę odpalić a tak używam 7 bez żadnych problemów.
pozdrawiam

niezawodny:
Jestem pod wrażeniem że udało się uruchomić sevena na starym lapie "Maxdata Eco 4200", który poza słabiutkimi parametrami (Celeron 1,3 GHz) nie miał nigdy żadnych sterowników do Visty a strona wsparcia technicznego Maxdaty przestała istnieć w związku z upadkiem tego producenta.
Mam tylko mały problem ze sterem do zintegrowanej karty graficznej Intela bo choć ster działa to ciągle próbuje się instalować i żąda restartu ale jak znam życie to rozwiązanie się szybko znajdzie. A poza tym jest miód z tym sevenem :)

Dziś zabieram się za moją Tecrę. I tu się zastanawiam czy warto przejść z XP prof bezpośrednio na 7 RC czy też zainstalować najpierw Vistę business żeby zaciągnąć sterowniki z płytki. Nie ukrywam że największa niewiadoma to jak dla mnie obsługa wbudowanego bluetootha Toshiby, który pod XP chodzi idealnie (cała masa różnych profili w standardzie 2.1).
Czy może zdać się ne inteligencję sevena że znajdzie sobie wszystkie stery w sieci? Będę wdzięczny za podpowiedź ;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej