Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna
DirectX 11 pod Win7 niekompatybilny w dół?
latet:
Witam,
Pod Win7 jest, jak wiadomo, DirectX 11. Chciałem odpalić testy typu 3DMark 2005, 2006 - i niestety otrzymuję komunikat o błędzie (braku jakich¶ składników DX9) i propozycję zainstalowania DX9, co zapewne nie jest ani dobrym, ani nawet możliwym do wykonania pomysłem...
No to jak to jest z tym DX pod Win7 i co należy zrobić, aby wszystko działało?
Dziękuję,
latet
yascarr:
Jest możliwym i jak najbardziej zalecanym pomysłem. Po prostu DX11 nie ma składników z DX9. Doinstaluj DX9 i nic się nie stanie. Może poza tym że wszystko zacznie ¶migać. Temat był już poruszany na forum. Istnieje opcja szukaj. :)
darkfilip15:
Najlepiej zainstaluj najnowszego DX'a http://www.centrumxp.pl/Uaktualnienia/6603,DirectX_90c_dla_Windows_XP_i_10.aspx
Nyscerion:
--- Cytat: latet w 21 Maj 2009, 18:55:38 ---Witam,
Pod Win7 jest, jak wiadomo, DirectX 11. Chciałem odpalić testy typu 3DMark 2005, 2006 - i niestety otrzymuję komunikat o błędzie (braku jakich¶ składników DX9) i propozycję zainstalowania DX9, co zapewne nie jest ani dobrym, ani nawet możliwym do wykonania pomysłem...
No to jak to jest z tym DX pod Win7 i co należy zrobić, aby wszystko działało?
Dziękuję,
latet
--- Koniec cytatu ---
najlepiej to pod Win7 wsadĽ 3DMark Vantage a nie to stare co¶...
outmc:
miałem podobny problem z uruchomieniem .. .SPORE , znalazłem na sieci brakuj±cy plik DX9 co¶ tam dalej i działa bez problemu
Nawigacja
[#] Następna strona
IdĽ do wersji pełnej