Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna

Instalacja Windows 7 poprzez kamere z dyskiem twardym

<< < (2/18) > >>

Wojtek:

--- Cytat: wojtaszek w 29 Maj 2009, 22:12:07 ---no dzieki... ale :) tam pisze ze jak z innego systemu niz vista ( na tym netboku jest xp ) trzeba wlozyc plyte instalacyjna... to jak ja mam ja wlozyc jesli nie ma napedu plyt? i czy dysk kamery moze byc czesciowo zapelniony i czy z filmami sie nic nie stanie? :)
edit:czy ta czynnosc moze byc wykonana na innym komputerze z win 7?

--- Koniec cytatu ---

Jeśli się nie mylę - chodzi tu tak naprawdę o plik bootsect.exe , znajdujący się na płycie DVD lub w obrazie ISO, który ściągnąłeś.
Możesz wydobyć go np. programem UltraISO.
Gdyby było inaczej (a więc gdyby nośnik był naprawdę potrzebny) - możesz zamontować obraz ISO jako napęć DVD (np. programem Daemon Tools).
Tak, czynność tą możesz wykonać na innym komputerze - nie ma żadnych przeszkód.

wojtaszek:

--- Cytat: Wojtek w 29 Maj 2009, 22:52:41 ---
--- Cytat: wojtaszek w 29 Maj 2009, 22:12:07 ---no dzieki... ale :) tam pisze ze jak z innego systemu niz vista ( na tym netboku jest xp ) trzeba wlozyc plyte instalacyjna... to jak ja mam ja wlozyc jesli nie ma napedu plyt? i czy dysk kamery moze byc czesciowo zapelniony i czy z filmami sie nic nie stanie? :)
edit:czy ta czynnosc moze byc wykonana na innym komputerze z win 7?

--- Koniec cytatu ---

Jeśli się nie mylę - chodzi tu tak naprawdę o plik bootsect.exe , znajdujący się na płycie DVD lub w obrazie ISO, który ściągnąłeś.
Możesz wydobyć go np. programem UltraISO.
Gdyby było inaczej (a więc gdyby nośnik był naprawdę potrzebny) - możesz zamontować obraz ISO jako napęć DVD (np. programem Daemon Tools).
Tak, czynność tą możesz wykonać na innym komputerze - nie ma żadnych przeszkód.

--- Koniec cytatu ---
sory ale nie czaje o czym ty piszesz ;) przeciez montujac plyte do wirtualnego nie da sie chyba zainstalwoac nowego systemu?

Wojtek:

--- Cytat: wojtaszek w 29 Maj 2009, 23:06:18 ---sory ale nie czaje o czym ty piszesz ;) przeciez montujac plyte do wirtualnego nie da sie chyba zainstalwoac nowego systemu?

--- Koniec cytatu ---

Zainstalować systemu 'na czysto' nie można, ale można wykorzystać narzędzie "bootsect.exe", które na dysku instalacyjnym się znajduje ... :)
Montujesz ISO z systemem Windows 7 i masz taki sam dostęp do plików na dysku instalacyjnym, jakby to był prawdziwy nośnik DVD w napędzie.
Rozumiesz już mniej więcej o co mi chodzi?

Precello:
chłopie jak byś przeszukał dział Instalacja na tym forum to juz byś znalazł. Tam jest przypięty temat: http://www.windows7.pl/forum/index.php/topic,1415.0.html
czyli instalowanie płyty instalacyjnej na dysku mass storage poprzez program UltraISO.
Jak ja podlączam swoją kamere HD do komputera przez miniusb to pojawia mi się dysk mass storage 60GB tak samo jak podlączam komorkę  czy inne urzadzenie. Wiec zastosuj się do zawartych tam informacji i zamiast pendrive'a użyj podlączonej kamery ;) chyba powinno działać. Tak myślę ;)

A jak zadziała to daj znac ;)

wojtaszek:
dziekuje bardzo :) tylko martwi mnie to ze wszystkie dane na kamerce zostalyby utracone wiec trzeba by je przegrac na kompa... a w kamerze mam mozliwosc wlozenia karty pamieci.wiec czy moglbym zapisac ten obraz na karcie bez potzreby formatowania dysku kamery? dodam ze mam karte pamieci 4gb ale na tym netbooku nie ma mozliwosci bootowania pamieci flash  :'( ale jest mozliwosc bootowania usb i czy po wlozeniu karty do kamery bedzie sie bootowac?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej