Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna
Firmowy Lap i win 7
Kokson901:
Przecież jak się pobierało Win 7 ze strony producenta "Microsoft'u" to było wyraźnie napisane, że jest to beta i można użytkować do woli(znaczy zanim wygaśnie), aczkolwiek nie wiem jak to się tyczy z firmą...
Znalazłem też coś takiego:
# Don’t use it in a production environment. That’s generally good advice for any product with a beta label on it, but in this case it’s explicitly covered in the agreement:
You may not use the software in a live operating environment unless Microsoft permits you to do so under another agreement.
hpx4000:
Bety nie można używać w celach komercyjnych, aczkolwiek może być wykorzystywana w firmach przy tworzeniu środowiska testowego do sprawdzania np. kompatybilności z używanymi aplikacjami/rozwiązaniami.
Wojtek:
--- Cytat: hpx4000 w 18 Maj 2009, 11:29:12 ---Bety nie można używać w celach komercyjnych, aczkolwiek może być wykorzystywana w firmach przy tworzeniu środowiska testowego do sprawdzania np. kompatybilności z używanymi aplikacjami/rozwiązaniami.
--- Koniec cytatu ---
Szczerze mówiąc, zastanawiałem się już czy tak rzeczywiście jest ...
Czy jest wyraźny zapis, który zabrania wykorzystania Windows 7 jako głównego systemu na firmowym komputerze?
Żeby było jasne - nie mówię, że tak nie jest - spotykam się jednak ciągle w różnych materiałach ze słowami w stylu "Microsoft przestrzega jednak przed używaniem wczesnej wersji testowej systemu w środowisku korporacyjnym".
Masz może na oku konkretny zapis EULA, który rozwiałby nasze wątpliwości?
Czy w razie kontroli nie wystarczy powiedzieć : "pewnie kupię Windows 7 jak tylko się ukaże - ale najpierw zamierzałem przetestować go, aby nie kupować kota w worku" ?
Precello:
Microsoft przestrzega przed używaniem W7 jako głównego systemu tylko dlatego, ze nie jest on odpowiedzialny za wynikłe niespodziewane działanie systemu i wynikłe problemy i niekompatybilość niektorych porgramow, jakieby nie byly nie sa wina firmy ponieważ jest to beta a społeczenstwo zostało poinformowane o tym.
Ale, że beta działa wyśminicie i dużo osob ma ja jako główny system, w tym ja, to nie sądze aby jakieś poważne problemy były gdy ja zastosujesz w firmie.
Tak jak wcesniej wspomniano, czego nie zabroniono - jest dozwolone. A póki system jest not expired to jest legalny w pełni tego słowa znaczeniu ;)
sebian:
To czyli problem raczej rozwiany... :)
Winda już na lapku stoi i działa jak ta lala :P
Co do licencji to znowu ja olałem z przyzwyczajenia przy instalacji... :P
PS. Ciekaw jestem ile bedzie kosztowac wykupienie licencji win 7 na ok 30 stacji roboczych i czy bedzie roznica w cenie miedzy 32bit a 64bit (znajac zycie pewnie tak) ale to czyba osobny temat juz :)
Dzieki za rozwianie problemu :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej