Aktualizacje

Zaczęty przez Pionek, 22 Styczeń 2011, 21:12:21

Poprzedni wątek - Następny wątek

Pionek

*
Nowy użytkownik
IP zapisane
Witam
Mam pytanko odnośnie aktualizacji a mianowicie jakiś czas temu wyczytałem gdzieś w necie że warto instalować tylko aktualizacje oznaczone jako "ważne", chciałbym wiedzieć ile jest w tym prawdy, czy rzeczywiście instalować tylko te "ważne" czy też wszystkie?
Pozdrawiam 

Madzia

Ekspert
IP zapisane
Oprócz waznych sa jeszcze opcjonalne, czyli sterowniki...itd.
Wazne to krytyczne i jeszcze tam jakies.

Gosc

Gość
IP zapisane
Warto. Ustaw sobie automatycznie i Ci się będzie samo instalować.

Pionek

*
Nowy użytkownik
IP zapisane
Ale mam ustawić tą automatyczną aktualizację dla wszystkich czy tylko np. dla tych ważnych?
Nie chciałbym zapychać dysku niepotrzebnymi rzeczami.

Gosc

Gość
IP zapisane
Możesz zapisać dla ważnych dla ważnych, a zalecane instalować od ręki.
Aktualizacje to jednak potrzebne rzeczy.  ;D

kamiton

Ekspert
Miejsce pobytu: Amsterdam
IP zapisane
Cytat: kamyk92 w 22 Styczeń 2011, 23:35:49
Możesz zapisać dla ważnych dla ważnych, a zalecane instalować od ręki.
Aktualizacje to jednak potrzebne rzeczy.  ;D

no niekoniecznie - spotykam sie od dawna kiedy to kupiłem samsunga 2494hs i po zaistalowaniu przez system aktualizacji niby opcjonalnej czy to po formacie i czystej instalacji wywala mi system blescreena - oczywiscie jestem tez zdania ze aktualizacje spełniają własciwe zadania ale akurat w tym wypadku nadal nie.

Pionek

*
Nowy użytkownik
IP zapisane
Chyba zdecyduje się tylko na instalacje tych oznaczonych jako "ważne".
Na drugim kompie mam XP Professional SP2 i zaraz po instalacji systemu pierwszą rzeczą jaką zrobiłem było wyłączenie aktualizacji automatycznych i jakoś nie odczułem aby był to jakiś błąd.

martini

**
Użytkownik
Miejsce pobytu: Kraków
IP zapisane
Aktualizacje w wiekszym bądz mniejszym stopniu gwarantują bezpieczeństwo i stabilność systemu.
XP Sp2..? Mimo wszystko Sp3 powinien byc zainstalowany.. Ale każdy ma swój rozumek..
Ja instaluje aktualizacje choć wiadomo.. Są i takie z którymi mozna sie wstrzymać..
Wyłaczenie automatycznych aktualizacji powoduje tylko to, że system jest nieaktualizowany co może powodowac błedy z nowym oprogramowaniem, a nie powoduje to błędów systemu. Napewno jest łatwiejszy dostęp do komputera z zewnątrz..