Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna

Windows 7 bez zintegrowanych aplikacji

<< < (4/8) > >>

mich@l2312:
Dobre posunięcie Microsoftu. W Viście używam tylko kilku programów, więc reszta zajmuje tylko miejsce, po ponad miesiącu sama Vista zajmuje mi około 15GB. Im mniej takich programów jak: Movie Maker, Windows Mail itp. tym więcej miejsca. Powinni podczas instalacji dać wybór co instalować a co nie.

tbgkol:
Powinni dać, trzymajmy za to kciuki, ale szkoda mi photo gallery, ktore będę musiał zainstalować z neta, a używam go prawie codziennie.

Mercor:

--- Cytat: mich@l2312 w 27 Wrzesień 2008, 13:08:45 ---Dobre posunięcie Microsoftu. W Viście używam tylko kilku programów, więc reszta zajmuje tylko miejsce, po ponad miesiącu sama Vista zajmuje mi około 15GB. Im mniej takich programów jak: Movie Maker, Windows Mail itp. tym więcej miejsca. Powinni podczas instalacji dać wybór co instalować a co nie.

--- Koniec cytatu ---

Vista zajmuje tyle miejsca ze wzgledu na sporo funkcji ktorych na codzien sie nie uzywa i wiele osob nawet nie wie ze sa. inna sprawa ze niektore sa niepotrzebnie trzymane w systemie jak na przyklad system sterowania glosem - ktory w polskiej wersji systemu nie dziala, nie mozna go nawet uruchomic, ale 3gb na dysku zajmuje :) to samo z funkcjami TabletPC i kilkoma innymi rzeczami.

tbgkol:
Nie wiem czy wiesz Mercor, ale te funkcje można usunąć. Wystarczy Panel sterowania. ;)

michau:
Ciekawe ile można zaoszczędzić :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej