Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna

32 czy 64 bity

<< < (8/10) > >>

Ojcon:
A takim co robią to co napisałeś ale też zagrają w jakąś nową grę od czasu do czasu ?
Bo ja w dalszym ciągu nie wiem która wersja wybrać , wszyscy pisze że instalują wersje x64 - ale nie wiem dlaczego...
Na razie mam Xp x86 i wszystko ładnie chodzi więc Windows 7 też chyba zainstaluje x86, ale nie jestem do końca przekonany i chciałbym żebym mi ktoś wprost powiedział co wybrać jeżeli kompa używam do przeglądania internetu, oglądania filmów i czasami zagram w jakieś nowości ze świata gier.

benek:

--- Cytat: McVein w 08 Maj 2009, 21:38:06 ---Sprawdz w ustwieniach biosu jaką masz pamieć przydzielaną dla karty. Taka opcja musi byc.
Zmien np 128mb i powinno byc oki. :)

--- Koniec cytatu ---

no najlepsze jest to ze wlasnie nie mam takiej opcji przed chwila sprawdzalem..:(

tbgkol:

--- Cytat: Ojcon w 08 Maj 2009, 21:41:33 ---A takim co robią to co napisałeś ale też zagrają w jakąś nową grę od czasu do czasu ?
Bo ja w dalszym ciągu nie wiem która wersja wybrać , wszyscy pisze że instalują wersje x64 - ale nie wiem dlaczego...
Na razie mam Xp x86 i wszystko ładnie chodzi więc Windows 7 też chyba zainstaluje x86, ale nie jestem do końca przekonany i chciałbym żebym mi ktoś wprost powiedział co wybrać jeżeli kompa używam do przeglądania internetu, oglądania filmów i czasami zagram w jakieś nowości ze świata gier.

--- Koniec cytatu ---

Na razie nie ma żadnego większego sensu przechodzenia na x64. Przeciętnym osobom wystarcza x86, bo x64 nic ci nie przyspieszy, ani nic w zwykłych domowych warunkach, gdzie i tak 98% aplikacji jest pisana w wersji 32-bit, a żeby zobaczyć jakiś skok wydjanoci, raczej potzreba aplikacji 64-bit, których jest jak na lekarstwo.(Sprawdźcie w swoich vistach\w7 x64 w folderze program files ile macie programów, a ile w folderze program files x86, to wtedy zobaczycie jak niewiele jest programów 64-bit.)

A, więc podsumowanie:

Bierz x86. ;)

Ojcon:
Wielki dzięki !
I oto mi chodziło, żeby ktoś jasno mi napisał co mam wybrać bo jak czytałem te wszystkie inne wątki i posty w których każdy pisał co innego to już mi się mętlik zrobił :P

XvAK:
Polecam - Vista x64 – czas na 64-bity w świecie Windows?:  http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/Vista_x64__czas_na_64-bity_w_swiecie_Windows.-827.html

Co prawda odnosi się do Visty ale chodzi o to samo (32 vs 64-bit).

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej