Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna
Cała prawda o Windows 7
outmc:
człowieku wez przetesuj nową wersje RC 7100 a potem krytykuj ...
masakra
Jooseph:
Nie ma to jak tezy nie poparte żadnymi argumentami. Człowieku, czy Ty w ogóle wiesz co piszesz?? ::) Nie wydaje mi się... tych wielu użytkowników to chyba Twoi kumple z podwórka. Na czym Wy to testujecie? Na kalkulatorach. A poza tym, to nawza jądra nie jest adekwatna do ilości zmian w nim dokonanych. Mogli wprowadzić setki różnych zmian i podniesć numer jądra o 0.1+, mogli także wprowadzić drobe poprawki i nazwać jądro 7.0. Zazwyczaj pełne liczby zachowuje się dla wersji sporo rózniących się od poprzedniej. Każdy kolejny system MS był oparty na poprzedniku, nie oczekuj, że będą tworzyć coś od podstaw skoro mają bardzo dobrą podstawkę w postaci Visty...
McVein:
--- Cytat: Jooseph w 09 Maj 2009, 13:06:56 ---Nie ma to jak tezy nie poparte żadnymi argumentami. Człowieku, czy Ty w ogóle wiesz co piszesz?? ::) Nie wydaje mi się... tych wielu użytkowników to chyba Twoi kumple z podwórka. Na czym Wy to testujecie? Na kalkulatorach. A poza tym, to nawza jądra nie jest adekwatna do ilości zmian w nim dokonanych. Mogli wprowadzić setki różnych zmian i podniesć numer jądra o 0.1+, mogli także wprowadzić drobe poprawki i nazwać jądro 7.0. Zazwyczaj pełne liczby zachowuje się dla wersji sporo rózniących się od poprzedniej. Każdy kolejny system MS był oparty na poprzedniku, nie oczekuj, że będą tworzyć coś od podstaw skoro mają bardzo dobrą podstawkę w postaci Visty...
--- Koniec cytatu ---
Popieram :)
Do Tajfo
Weż człowieku zanistaluj vistę na coleronie 2.93 z 1.0 GB ramu. Owszem zainstalujesz ale juz pracować bedzie ciężko. A potgem weż zainstaluj win 7 i zobaczysz różnicę. Wiem co piszzę bo sam mam w domu taki komp więc nie pisz głupot. Nie wiem jaki masz komp ale sprubój sobie zagrać w crysisa na full detalach pod vistą. Nie zagrasz bo będzie sie ciąć. Sam kiedyś prubowałem zagrać na swoim amd x2 5000 z 2.0 GB Ramu i kartą graf. Nvidia 8600 GTS 256 ramu i też nieszło grać pod vistą na full detalach. Natomiast pod win seven spokojnie moge odpalic crysis na full detalach i moge spokojnie sobie pograć. Win7 jest lepiiej zoptymalizowany i dzięki temu jest szybszy.
hpx4000:
--- Cytat: Jooseph w 09 Maj 2009, 13:06:56 ---Każdy kolejny system MS był oparty na poprzedniku, nie oczekuj, że będą tworzyć coś od podstaw skoro mają bardzo dobrą podstawkę w postaci Visty...
--- Koniec cytatu ---
Tu trochę przesadzasz bo systemy z rodziny NT mało miały wspólnego z windowsem 9x.
Ja też uważam że W7 jest bardziej wydajny, ładniejszy i bardziej praktyczny niż Vista. Ale czy różnica jest aż tak widoczna? Raczej nie. W7 jest lepiej zoptymalizowany dlatego najbardziej widać różnicę na słabych komputerach. Dla coraz bardziej popularnych netbookach system W7 jest wprost idealny. Moim zdaniem działa na nich sprawniej niż XP. Jednak (jeśli chodzi o szybkość działania i nie mówię tu o grach, bo nie gram) na dość szybkich komputerach (8800GTX, C2Q 3.6GHz, 6 GB ram) Vista z SP2 chodzi idealnie, tak samo chodzi W7. Ja też nigdy nie zauważyłem różnicy w stabilność, bo ani Vista ani W7 mi się nie wieszały.
Jooseph:
Jądro NT to supełnie inna linia systemów... powstawały równolegle z systemami z serii 9x... aż kompletnie wyparły stare rozwiązania.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej