Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna
Instalacja systemu Windows z pendrive'a - szybko i wygodnie
hpx4000:
Zajac: tak
Nie masz DVD ani żadnej zew. pamięci o pojemności około 4GB? To możesz jeszcze stworzyć partycję 4gb i z niej pociągnąć instalacje
TrAnc:
--- Cytat: hpx4000 w 06 Maj 2009, 18:41:38 ---Zajac: tak
Nie masz DVD ani żadnej zew. pamięci o pojemności około 4GB? To możesz jeszcze stworzyć partycję 4gb i z niej pociągnąć instalacje
--- Koniec cytatu ---
a jak mam to zrobic?? bo chce usunac viste i zainstalowac win7
hpx4000:
To głupia rada, poszukaj opisu w Google. Ja nie mam teraz na to czasu a z pamięci Ci nie napisze. Jak ktoś Ci nie wyjaśni lub sam nie znajdziesz instrukcji to postaram się to wieczorem opisać.
robertnik:
@TrAnc
...po kliknięciu w pierwszy link...
Mam peena 2GB więc pliki instalacyjne mi się nie mieszczą, ale PE by się zmieściło.
Ma ktoś opis jak zrobić Windows 7 PE? Coś nie mogę wygooglować, a opis czytałem na 100% kiedyś tam, a teraz ciemność, nie mogę go odnaleźć...
jankos:
Dla chcącego, nic trudnego - moja instalka Win 7 zajmuje 1,4GB, więc swobodnie mieści sie na karcie SD 2GB, czy pendrive. Pobawcie się programem VLite, powyrzucajcie niepotrzebne sterki, bajery, których nie bedziecie używać (jak np. Media Center), a zobaczycie, że można zejść poniżej 1,4GB. sama instalacja z pendrive trwała u mnie 10min 30sek., wiec całkiem szybko. System po "odchudzeniu" odpala się na moim lapku w 24sek. (kilka sekund szybciej niż Server 2003, którego używam od lat).
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej