Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna

Instalacja systemu Windows z pendrive'a - szybko i wygodnie

(1/4) > >>

robertnik:
By nie kopiować, bo już jest ładnie opisane i z prinscreenami, zapraszam do odwiedzenia poniższego odnośnika.
http://www.techit.pl/Artykuly/View.aspx?3908.instalacja+systemu+windows+z+pendrivea+-+szybko+i+wygodnie

By wyprzedzić pytania :)

By odpalić diskpart klikamy:
"Start" wpisujemy diskpart i zatwierdzamy ENTERem.

Wklejanie w diskpart.
Klik na górnej belce i...

Zajec:
Było chyba tu już na forum :)

A ja mam pytanie, czy można zainstalować w ten sposób Windowsa na Dysk zewnętrzny ?
A i w ostatnim punkcie pisze :

--- Cytuj ---Teraz pozostaje już tylko włożyć do napędu optycznego płytę instalacyjną z systemem i po prostu skopiować całą jej zawartość na pendrive - oczywiście do katalogu głównego (skopiowanie zawartości płyty do podkatalogu uniemożliwi start instalatora).
--- Koniec cytatu ---

Tutaj chodzi aby wrzucić te pliki co są w ISO na Dysk/Pendrive ?

Dzięki za odpowiedź :)

#Edit
Bym zapomniał ^^. Czy Jeżeli będę miał system na dysku zew (Win7) to będę mógł normalnie WinXP otwarzać ?

TrAnc:
a ja mam pytanko czy moge zainstalowac na karcie sd i za pomca czytnika zainstalowac ??

hpx4000:
Wydaje mi się że jest tu błąd gdyż trzeba jeszcze skopiować boot sektory z płyty np. (jeżeli „d” to jest nasz cd a „e” to jest pamięć usb)
d:
cd d:\boot
bootsect /nt60 e:

hpx4000:

--- Cytat: TrAnc w 06 Maj 2009, 18:24:50 ---a ja mam pytanko czy moge zainstalowac na karcie sd i za pomca czytnika zainstalowac ??

--- Koniec cytatu ---
To chyba zależy od tego czy bios ma odpowiednią funkcje, np. mój hp nie startuje z czytnika kart, ale już Lenovo s10 z tego co pamiętam tak

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej