Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna

Waszym zdaniem..szybszy Windows 7 czy Vista?

<< < (9/10) > >>

Juni:
Witam
Testowałem win 7 na laptopie Asus M50Vc proc. 2.26 GHz, 3Gb RAM, grafika gf 9300 512mb, uzywałem benchmark 2006 różnica pomiędzy win7 a vistą ok 100 punktów, vista 1780, win 7 1850, szału nima, win 7 zużywa u mnie ok. 5 do 10 % mniej ramu, ogólnie dużej różnicy nie zauważyłem, od razu zaznaczam, że testuję dwa dni, zobaczę co będzie dalej. Wcześniej zainstalowałem siódemkę na 6-cio letnim kompie i nawet poszedł, ale za chiny ludowe nie widziała mi karty graficznej (może stara płyta główna)

TonyM:
benchmarki jedno, a użytkowanie drugie. W benchmarkach może i nie widać różnicy, ale podczas normalnego użytkowania... ;)

Wojtek:

--- Cytat: TonyM w 07 Maj 2009, 21:43:24 ---benchmarki jedno, a użytkowanie drugie. W benchmarkach może i nie widać różnicy, ale podczas normalnego użytkowania... ;)

--- Koniec cytatu ---

Leki homeopatyczne, kapsułkowe placebo i picie własnego moczu również ratują życie :P
Wiara czyni cuda ...
Jak już pisałem - na jednych komputerach różnica będzie duża, na innych będzie niewielka.
Proponuję zakończyć dyskusję - bo nie da się tu generalizować.

TonyM:

--- Cytat: Wojtek w 07 Maj 2009, 21:47:19 ---
--- Cytat: TonyM w 07 Maj 2009, 21:43:24 ---benchmarki jedno, a użytkowanie drugie. W benchmarkach może i nie widać różnicy, ale podczas normalnego użytkowania... ;)

--- Koniec cytatu ---

Leki homeopatyczne, kapsułkowe placebo i picie własnego moczu również ratują życie :P
Wiara czyni cuda ...
Jak już pisałem - na jednych komputerach różnica będzie duża, na innych będzie niewielka.
Proponuję zakończyć dyskusję - bo nie da się tu generalizować.

--- Koniec cytatu ---

to ty podsycasz dyskusje... ja napisałem prawdę, z którą ciężko się nie zgodzić

Wojtek:

--- Cytat: TonyM w 07 Maj 2009, 21:57:45 ---to ty podsycasz dyskusje... ja napisałem prawdę, z którą ciężko się nie zgodzić

--- Koniec cytatu ---

Dziecko ... ja tylko napisałem, że nie na każdym komputerze Windows 7 będzie wyraźnie szybszy niż Vista - a spotkało się to z prostackimi określeniami 'cwaniak, ślepy, tępy' (TonyM, Orzech). Wywyższasz się z powodu większej ilości napisanych wypowiedzi, co nie ma absolutnie żadnego sensu - ilość nie idzie wcale w jakość (porównaj sobie chociażby ilość postów Twoich i Scoobiego, i podsumuj kto więcej istotnych wiadomości wniósł w swoich wypowiedziach).

Napisałeś prawdę - oczywiście - ale dotyczącą Twojego komputera, a nie wszystkich komputerów.
Widzę, że nie bardzo rozumiesz, że generalizowanie nie ma w tym przypadku sensu. Są różne konfiguracje sprzętowe - na jednych komputerach zmiana systemu przyniesie wyraźny wzrost prędkości działania sprzętu, na innych niewielki. Ciężko Ci to zaakceptować i niespecjalnie rozumiem dlaczego - to przecież oczywista sprawa.

Z mojej strony całkowity koniec tematu - nie zamierzam już odpowiadać w tym wątku.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej