Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna

Windows 7 PL Pack 2.1 by sCooBy^

<< < (46/60) > >>

mICh@eL:
Normalnie w systemie, czyli menu start, panel sterowania, katalogi, itp. to są prawidłowe znaki. Tylko np. podczas instalacji programów, w programie Everest, są błędne znaki.

A czy chodziło Ci o to ??? :

Tom:
Czekamy na nową wersję i nic. :P
Tymczasem, kolejny błąd, myślę, że się nie pojawił ;) Niestety, nie zdążyłem zrobić screena :x Chodzi mi o komunikat o zaplanowanych aktualizacjach, jest cały po angielsku. Na pewno zawarta była fraza "planned" ;)

KAT:
Witam, wgrałem sobie dzisiaj owe spolszczenie (v2.1) na świeżo zainstalowany Windows 7 RC. Wszystko jest w porządku poza tym, że w GG nie mam znaków diaktrycznych tylko krzaki. Co dziwne np w menu START owe znaki wyświetlają się poprawnie. Ktoś wie jak można to poprawić?

Luke:
Cóż, u mnie gg chodzi normalnie. (poza emotikonami, o czym ktoś już na forum wspomniał) Dziwne, że nie masz polskich znaków. Czy tak, jak kolega mICh@eL pokazał, też masz tam Polski(Polska)? Myślałem, że może w tym tkwi przyczyna. Chociaż... może braki są w spolszczeniu sCooBy^ego. Ale nie. Na komputerze stacjonarnym instalowałem to spolszczenie na czystej angielskiej wersji systemu i wszystko jest dobrze.

A spróbuj odpalić taki pliczek rejestru:

--- Kod: ---Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\MUI\UILanguages\pl-PL]
"LCID"=dword:00000415
"Type"=dword:00000092

[HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop\MuiCached]
"MachinePreferredUILanguages"=hex(7):70,00,6c,00,2d,00,50,00,4c,00,00,00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Nls\Language]
"InstallLanguage"="0415"
"Default"="0415"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Nls\Locale]
@="00000415"
"(Default)"="00000415"
--- Koniec kodu ---

Być może nie pomoże, ale na pewno nie zaszkodzi. :)

KAT:
Tak, mam ustawione w Język i region na POLSKI. Co do pliczku REG również nie pomógł :(

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej