Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna

Integracja pakietu językowego z płytą instalacyjną Windows 7 - Poradnik

<< < (17/55) > >>

Theo:

--- Cytat: Wojtek w 26 Lipiec 2009, 10:54:30 ---
--- Cytat: adr43 w 26 Lipiec 2009, 10:53:24 ---Wartość "Image" Ustawiamy na 4

chce zintegrowac rmt wersje ultimate z pl jezykiem to mam ustawic 4 czy 5?? wersja 32 bity

--- Koniec cytatu ---

Moim zdaniem 5.
Nie integrowałem RTMa, ale nie sądzę, aby numeracja obrazów się w nim zmieniła.

--- Koniec cytatu ---

Jak to jest z tymi numerkami? Czy jeżeli zaznaczę 4 dla x86 i 3 dla x64 to przy instalacji będzie wybór wersji czy od razu będzie wybrana Professional?

EDIT:
wybór jest teraz pytanie czy instalując inne wersje wszystko będzie ok?

kowalmisiek:

--- Cytat: adr43 w 26 Lipiec 2009, 10:55:31 ---kurde nie wiem sam 4 czy 5 bo integruje rtm:( tylko ze w moim rtm nie ma wersji wyoru od razu ultimate sie zainstalowalo

--- Koniec cytatu ---
Hmmm mi tez sie wydaje ze bedzie 5. Ja narazie integruje wersje x64 i tam trzeba dac nr4. PS Jak chcesz ultimate znalesc to jest dosc prosty na to sposob. Chyba ultimate ma najwyzszy numer ze wszystkich wiec zaznacz np nr 6 jak wywali error ze niema takiego obrazu to daj 5 i bedzie :)

PS. Jak ktos ma juz spolszczony system to moglby podac linki do waskiego menu? Bo nie chce mi sie instalowac i potem znowu przerabiac plytki bo to trwa!

Wojtek:

--- Cytat: Theo w 26 Lipiec 2009, 11:00:49 ---Jak to jest z tymi numerkami? Czy jeżeli zaznaczę 4 dla x86 i 3 dla x64 to przy instalacji będzie wybór wersji czy od razu będzie wybrana Professional?

--- Koniec cytatu ---

To nie od integracji pakietu językowego zależy, która wersja systemu zostanie domyślnie zainstalowana.
Plik ei.cfg na dysku instalacyjnym sprawia, że automatycznie wybierana jest wersja Ultimate i nie jesteś o to pytany w żadnym momencie.
Aby to zmienić, musisz go usunąć. Będziesz miał wtedy możliwość wyboru dowolnej wersji.

Rzecz w tym, że jeżeli zintegrujesz język polski z obrazem nr 3 w x64, język polski działać będzie w wersji Professional.
W ten sposób przy instalacji wersji Ultimate - wciąż będziesz działać w języku angielskim (bo tylko obraz opowiadający za Professional został zmodyfikowany).

Aby język polski działał we wszystkich wersjach systemu, trzeba zintegrować go z każdym obrazem (1,2,3,4,...).

Theo:

--- Cytat: Wojtek w 26 Lipiec 2009, 11:08:17 ---
--- Cytat: Theo w 26 Lipiec 2009, 11:00:49 ---Jak to jest z tymi numerkami? Czy jeżeli zaznaczę 4 dla x86 i 3 dla x64 to przy instalacji będzie wybór wersji czy od razu będzie wybrana Professional?

--- Koniec cytatu ---

To nie od integracji pakietu językowego zależy, która wersja systemu zostanie domyślnie zainstalowana.
Plik ei.cfg na dysku instalacyjnym sprawia, że automatycznie wybierana jest wersja Ultimate i nie jesteś o to pytany w żadnym momencie.
Aby to zmienić, musisz go usunąć. Będziesz miał wtedy możliwość wyboru dowolnej wersji.

Rzecz w tym, że jeżeli zintegrujesz język polski z obrazem nr 3 w x64, język polski działać będzie w wersji Professional.
W ten sposób przy instalacji wersji Ultimate - wciąż będziesz działać w języku angielskim (bo tylko obraz opowiadający za Professional został zmodyfikowany).

Aby język polski działał we wszystkich wersjach systemu, trzeba zintegrować go z każdym obrazem (1,2,3,4,...).

--- Koniec cytatu ---

Czyli jak dobrze rozumiem operacje z poradnika muszę powtórzyć dla każdego numeru i dopiero później zamienić pliki ultraiso?

Czy plik boot.wim też trzeba kilka razy czy ten z indexem 2 wystarczy?

Wojtek:

--- Cytat: Theo w 26 Lipiec 2009, 11:11:00 ---Czyli jak dobrze rozumiem operacje z poradnika muszę powtórzyć dla każdego numeru i dopiero później zamienić pliki ultraiso?

--- Koniec cytatu ---

Dokładnie tak.
Każdy obraz integrujesz osobno, ale tylko raz wykonujesz polecenia odpowiedzialne za kopiowanie plików na DVD ( np. xcopy LP\setup\sources\pl-PL\*.* DVD\sources\pl-PL /cheryki ) - bo wymagane katalogi po pełnej integracji pierwszego obrazu znajdować się już będą w zawartości DVD.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej