Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna
Integracja pakietu językowego z płytą instalacyjną Windows 7 - Poradnik
mivko:
Witam. Zintegrowałem już windowsa tak jak chciałem, tylko niewiem jak zrobic botowalny obraz ISO tego windowsa. Chodzi mi oto aby nie podmieniac plików tylko poprostu z tego folderu DVD zrobić obraz. Wie ktoś jak to zrobic ?
goblinus:
Dobra iso ukończone, ale tak się zastanawiam czy nie dałoby się do niego wsadzić aktywatora, aby odrazu po istalacji był "oryginalny"?
kowalmisiek:
--- Cytat: mivko w 29 Lipiec 2009, 16:57:46 ---Witam. Zintegrowałem już windowsa tak jak chciałem, tylko niewiem jak zrobic botowalny obraz ISO tego windowsa. Chodzi mi oto aby nie podmieniac plików tylko poprostu z tego folderu DVD zrobić obraz. Wie ktoś jak to zrobic ?
--- Koniec cytatu ---
No ale czemu tak znowu chcesz isc najgorsza droga? Sciagasz "ultra ISO" otwierasz wersje angielska w nim po czym zaznaczasz wszystkie pliki i je wywalasz. W tym okienku nizej znajdujesz pliki twojej instalki ktora zrobiles i dodajesz je do tego okienka wyzej czyli do loadera. Potem dajesz zapisz jako i ci sie iso zapisuje na dysku.
mivko:
--- Cytat: kowalmisiek w 29 Lipiec 2009, 17:11:58 ---
--- Cytat: mivko w 29 Lipiec 2009, 16:57:46 ---Witam. Zintegrowałem już windowsa tak jak chciałem, tylko niewiem jak zrobic botowalny obraz ISO tego windowsa. Chodzi mi oto aby nie podmieniac plików tylko poprostu z tego folderu DVD zrobić obraz. Wie ktoś jak to zrobic ?
--- Koniec cytatu ---
No ale czemu tak znowu chcesz isc najgorsza droga? Sciagasz "ultra ISO" otwierasz wersje angielska w nim po czym zaznaczasz wszystkie pliki i je wywalasz. W tym okienku nizej znajdujesz pliki twojej instalki ktora zrobiles i dodajesz je do tego okienka wyzej czyli do loadera. Potem dajesz zapisz jako i ci sie iso zapisuje na dysku.
--- Koniec cytatu ---
Dobra już zrobiłem po swojemu. Otwarłem oryginalne iso programem Ultraiso bo go juz mialem i usunąłem wszystkie pliki i dodałem wszystkie z folderu DVD i zapisałem zmiany. No i działa :)
Shabovy:
--- Koniec cytatu ---
przykladowa komenda do WAIK i OPK: oscdimg -n -bD:\7Work\DVD\boot\etfsboot.com D:\7Work\DVD D:\Windows7.iso -m
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej