Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna

Windows 7 PL Pack 3.1 (15-07-2009) by sCooBy^

<< < (18/109) > >>

popuri11:

--- Cytat: Luke w 02 Maj 2009, 18:49:49 ---popuri11, jeśli miałeś spolszczenie od mirona i teraz, po wgraniu spolszczenia od sCooBy^ otrzymałeś tak beznadziejnie spolszczony Windows, jak na tych obrazkach, to pewnie zrobiłeś ten sam błąd, co ja. Musisz odinstalować polskie MUI mirona. Aby to zrobić, zmień język wyświetlania na angielski. To niestety nie wystarczy. Przejdź do ostatniej zakładki okna, w którym zmieniasz język i kliknij Copy settings. Zaznacz dwie pozycje na dole, kliknij Ok i uruchom komputer ponownie. Spróbuj teraz odinstalować polski język. Jeśli nadal będzie to niemożliwe, bo Windows uzna ten język za domyślny, odpal ten reg:

--- Kod: ---Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Nls\Language]
"InstallLanguage"="0409"
"Default"="0409"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Nls\Locale]
@="00000409"
"(Default)"="00000409"
--- Koniec kodu ---
Uruchom komputer ponownie. Po odinstalowaniu polskiego MUI, możesz teraz zainstalować spolszczenie od sCooBy^ego. Jeśli po ponownym uruchomieniu komputera wciąż będziesz miał język angielski, to zwyczajnie zmień go na polski w Panelu sterowania. W oknie Region i język, w zakładce Administracyjne kliknij Kopiuj ustawienia i tak jak poprzednio, zaznacz obydwie pozycje i Ok.
Ja dopiero po takiej serii kombinowania otrzymałem ładnie spolszczony Windows, bo nie usunąłem plików, o których wspomniał sCooBy^.

--- Koniec cytatu ---
dzięki Luke twój sposób działa  ;D .

naxt:

--- Cytat: Luke w 02 Maj 2009, 19:10:09 ---naxt, miałeś czysty Windows angielski bez żadnego spolszczania?

--- Koniec cytatu ---

Wcześniej na bulidzie 7077 miałem te spolszczenie od microsoftu(?).Po upgrade na 7100 miałem wszystko po angielsku.

Jooseph:
Co z tym IE? Jak spolszczyć wersję x86? Oraz resztę systemowych aplikacji typu WMP na systemie x64? Spolszczone zostały tylko wersje x64 tych programów, jak spolszczyć x86?

popuri11:
wszystko zostało spolszczone prócz całego Windows Media Player , internet explorer

Luke:

--- Cytat: naxt w 02 Maj 2009, 19:14:14 ---
--- Cytat: Luke w 02 Maj 2009, 19:10:09 ---naxt, miałeś czysty Windows angielski bez żadnego spolszczania?

--- Koniec cytatu ---

Wcześniej na bulidzie 7077 miałem te spolszczenie od microsoftu(?).Po upgrade na 7100 miałem wszystko po angielsku.

--- Koniec cytatu ---
A jak wejdziesz do Control Panel i wybierzesz Change display language, masz do wyboru język polski?

Czy w folderze C:\Windows\pl-PL masz np. plik explorer.exe.mui?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej