Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna

Windows 7 PL Pack 3.1 (15-07-2009) by sCooBy^

<< < (15/109) > >>

sCooBy^:

--- Cytat: Tom w 02 Maj 2009, 18:29:03 ---Jeżeli w rejestrze nie usuwałem klucza en-US, tylko dodałem pl-PL, to nie muszę tworzyć pliku .reg podanego w temacie?

--- Koniec cytatu ---

Jeżeli upgradujesz to musisz  :)

Luke:

--- Cytat: popuri11 w 02 Maj 2009, 18:17:27 ---EDIT: nie przetłumaczone .

--- Koniec cytatu ---
Jak to nie? U mnie to jest po polsku.

Przechwytywanie.PNG  i 7756.jpg mam po polsku. Pewnie zrobiłeś coś źle, bo na początku też miałem ten błąd... Instalowałeś na spolszczenie od mirona?

liptonace:
ja w tym spolszczeniu mam problem z za bardzo szerokimi oknami właściwości plików.
jest na to jakiś fix??

Hadron:

--- Cytat: liptonace w 02 Maj 2009, 18:35:02 ---ja w tym spolszczeniu mam problem z za bardzo szerokimi oknami właściwości plików.
jest na to jakiś fix??

--- Koniec cytatu ---
Właśnie! Tak dla przykładu:

Luke:
popuri11, jeśli miałeś spolszczenie od mirona i teraz, po wgraniu spolszczenia od sCooBy^ otrzymałeś tak beznadziejnie spolszczony Windows, jak na tych obrazkach, to pewnie zrobiłeś ten sam błąd, co ja. Musisz odinstalować polskie MUI mirona. Aby to zrobić, zmień język wyświetlania na angielski. To niestety nie wystarczy. Przejdź do ostatniej zakładki okna, w którym zmieniasz język i kliknij Copy settings. Zaznacz dwie pozycje na dole, kliknij Ok i uruchom komputer ponownie. Spróbuj teraz odinstalować polski język. Jeśli nadal będzie to niemożliwe, bo Windows uzna ten język za domyślny, odpal ten reg:

--- Kod: ---Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Nls\Language]
"InstallLanguage"="0409"
"Default"="0409"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Nls\Locale]
@="00000409"
"(Default)"="00000409"
--- Koniec kodu ---
Uruchom komputer ponownie. Po odinstalowaniu polskiego MUI, możesz teraz zainstalować spolszczenie od sCooBy^ego. Jeśli po ponownym uruchomieniu komputera wciąż będziesz miał język angielski, to zwyczajnie zmień go na polski w Panelu sterowania. W oknie Region i język, w zakładce Administracyjne kliknij Kopiuj ustawienia i tak jak poprzednio, zaznacz obydwie pozycje i Ok.
Ja dopiero po takiej serii kombinowania otrzymałem ładnie spolszczony Windows, bo nie usunąłem plików, o których wspomniał sCooBy^.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej