Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna
4 Pytania dotyczace Windows 7
Kokson901:
Mówisz instaluj, a ja cenię sobie trwałość i kompatybilność systemu z innymi programami ;)
Czy jest ktoś kto użytkuje tego win'a od marca 2009 bez reinstalacji? :)
Czujny:
Raczej niewiele osób. Ja używam 7 od grudnia ale parę reinstalacji było jednak związanych tylko i wyłącznie upgradowaniem z buildów 7000 > 7022 > 7057 > RC. Jest bardzo stabilny, ludziom chodzą komputery kilka dni pod rząd bez jakiegokolwiek spadku wydajności czy konieczności restartu. Nie BSOD'uje jak XP.
Co do kompatybilności to jak na nowy windows sprawuje się bardzo dobrze, jeżeli chcesz sprawdzić czy dany program/gra działa na 7 - sprawdź tematy lista kompatybilnych / niekompatybilnych programów w Win 7 na tym forum :)
licence:
Najlepiej 7 zainstaluj jako drugi system, dopóki nie wejdzie do sklepów. Ja tak zrobiłem dla bezpieczeństwa i przezorności. Gdy będę potrzebował coś na już i 7 będzie nawalać, włączę drugi system.
robertnik:
--- Cytat: barthd w 11 Maj 2009, 20:04:28 ---Raczej niewiele osób. Ja używam 7 od grudnia ale parę reinstalacji było jednak związanych tylko i wyłącznie upgradowaniem z buildów 7000 > 7022 > 7057 > RC. Jest bardzo stabilny, ludziom chodzą komputery kilka dni pod rząd bez jakiegokolwiek spadku wydajności czy konieczności restartu. Nie BSOD'uje jak XP
--- Koniec cytatu ---
Dokąd pamiętam mój XP chodził po parę tygodni, co prawda po tygodniu dostaje zadzyszki, jednak wystarczy się wylogować i zalogować. BSODy oglądałem ostatnio jakiś rok temu, ale to wina kości ram w moim przypadku. Reasumując ten XP to nie taki zły, a po RC 7 mam wrażenie że zrobił się "mulisty" prawie jak Vista, bo ale to było nie było beta, jednak idzie to w złą stronę. Puki co proponuję zostawić stabilne "co tam masz" a 7 jako alternatywny np na virtualnym dysku dobreprogramy.pl/index.php?dz=8&a=214&Instalacja+Windows+7+na+wirtualnym+dysku+VHD
Kokson901:
Wytłumaczy mi ktoś jak zrobić taki wirtualny dysk? Nie działa mi ta komenda z programu diskpart oO
Dobra, nie ważne. Coś wymyśliłem, czy będzie działać dłużej niż chwilę? - trzeba poczekać ;)
Nawigacja
Idź do wersji pełnej