Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna
Widnows 7 RC problem
PawelD27:
Dalem ta pierwsza opcje ale to nic nie dało jesli chodzi o opcje numer 2 to niemam uprawnien administratora chociaz ustawilem na full control nie wiem o co chodzi a i jeszcze wszedlem w panel sterowania Indexing options i wylaczylem wszystko nic to nie pomaga po parunastu minutach znowu zaczyna jezdzic pod dyksu i temeperatura procesora podksakuje do gory jak ktos wie o co chodzi to nich da znac bo nie mam pomyslow :(
Mistol:
Tu masz opis jak włączyć pełnego administratora http://www.vista.pl/artykuly/12781_jak_aktywowac_konto_super_administratora_w_systemie_windows_vista_oraz_windows_7_.html
Jakby to nic nie dało sprawdź w managerze zadań w zakładce procesy co obciąża procka.Ja miałem taki motyw z Nero podobny jak Ty że po jakimś czasie też tak mi mieliło nawet po wyłaczeniu indeksowania w windowsie.
U mnie to była aplikacja nmindex.exe czy coś takiego.Wyłączyłem ją w man. zadań po czym w "uruchom" (skrót na klawiaturze win+R) wpisałem msconfig i w "uruchamianie" odznaczyłem coś powiązanego z nero home
PawelD27:
Poddaje sie niewiem co robic w procesach ciagle prawie na 100% chodzi takie proces jak System Idle Process wylaczyc sie go nie da a w ewereście pokazuje ze nic sie nie dzieje i w Performance w Task manager tez procesor zachowuje sie normalnie :/
edit: W kazdym razie dzięki za pomoc.
Mikaka:
Ten proces pokazuje w ilu procentach procesor nie jest obciążony.
Luke:
--- Cytat: PawelD27 w 28 Kwiecień 2009, 15:36:46 ---Poddaje sie niewiem co robic w procesach ciagle prawie na 100% chodzi takie proces jak System Idle Process wylaczyc sie go nie da a w ewereście pokazuje ze nic sie nie dzieje i w Performance w Task manager tez procesor zachowuje sie normalnie
--- Koniec cytatu ---
:D
To jest proces bezczynności. :P Jak wiadomo (a może niekoniecznie) procesor zawsze musi coś robić, bo nie umie się zatrzymać i dlatego jak żaden proces nic od niego nie chce, to stale dostaje instrukcje NOP (No Operation), czli robi NIC. :D Heh. :P
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej