Windows 7 z trybem Windows XP

Zaczęty przez sCooBy^, 25 Kwiecień 2009, 14:46:58

Poprzedni wątek - Następny wątek

michau

Ekspert
IP zapisane
Xp widzi dyski z 7

Jak zrobić aby tryb XP działał płynnie? Przypisać mu więcej ramu?

liptonace

**
Użytkownik
IP zapisane
Cytat: michau w 02 Maj 2009, 17:40:20
Przypisać mu więcej ramu?

Tak, musisz zamknąć system nie hibernować, przechodzisz do start > Windows Virtual PC > Virtual Machines
Tam masz plik Virtual Windows XP 2.vmcx > PPM i Settings - dalej wiadomo
Pamiętaj aby można było coś ustawić status tego pliku musi być Powered down nie Hibernated

EDIT:
a wie ktoś czy pod ten xp mode instaluje się jakieś sterowniki - bo dziś chciałem przetestować czy odpali mi cs 1.6 ale wywala błąd związany z grafika - a w menedżerze urządzeń nie ma karty graficznej i mam inne urządzenia ok. 3

proszę o odpowiedzi?
(defn foo

• (println x)
    (if (zero? x)
    nil
    (recur (dec x))))

Theo

Aktywny użytkownik
IP zapisane
Grafika jest jakaś S3 jak pamiętam. Gier to na tym nie uruchomisz nawet sam ms pisał że to ma służyć do uruchamiania programów dla firm którym takowe pod vista/win7 nie działaja. Co do urządzeń to też mnie one ciekawią niestety w opcjach nie ma czegoś takiego jak jakieś narzędzia i sterowniki do systemów tak jak np. w virtualboxie
HP dv6-2120ew, Windows 7 SP1

michau

Ekspert
IP zapisane
Gier to nie chce uruchamiać ale dla płynnego działania mogłoby to lepiej zrobić.

Theo

Aktywny użytkownik
IP zapisane
Pewnie płynność poprawią jeszcze mają na to trochę czasu przed RTM

michau

Ekspert
IP zapisane
Dałem 1GB Ramu i nic to nie zmieniło :(

Theo

Aktywny użytkownik
IP zapisane
Hmmm... może właśnie to kwestia tych nieznanych urządzeń. NA tyle na ile miałem styczność z różnymi wirtualnymi maszynami to na wydajność zawsze pomagało zainstalowanie sterowników które się uruchamiało z poziomu programu.... Tylko tu czegoś takiego nie ma...

michau

Ekspert
IP zapisane
Miejmy nadzieję że to poprawią do wydania finalnej wersji, bo może się to nikomu nie przydać jak nie będzie płynnie działać.

Theo

Aktywny użytkownik
IP zapisane
Hehe dokładnie. Chociaż u mnie nie jest źle jak odpalam sam program. Mam tylko jeden może dlatego. Mnie denerwuje to że po jego wyłączeniu nadal w pamięci siedzi cała vm i współdzieli dostęp do napędu optycznego przez co niektóre programy do nagrywania nie działają.

michau

Ekspert
IP zapisane

liptonace

**
Użytkownik
IP zapisane
da się odpalić cs 1.6 ale trzeba zwiększyć ram, zwiększyłem do 1 gb i działa :)
i tak nie jestem fanem tej gry ale to dla testów :)
(defn foo

• (println x)
    (if (zero? x)
    nil
    (recur (dec x))))

lysyn

Aktywny użytkownik
IP zapisane

Dar21

*
Nowy użytkownik
IP zapisane

michau

Ekspert
IP zapisane

Czujny

Ekspert
zast. red. prow. Komorkomania.pl
Miejsce pobytu: Warszawa
IP zapisane
Czyli mając Intel Pentium E5200 nic nie zdziałam? (nie wspiera wirtualizacji) Co oczywiście ejst głupotą bo znajdź mi firmę która będzie specjalnie po to stawiać Core 2 Duo np.
Microsoft Virtual PC śmiga bezbłędnie a taki mini dodatek do 7 ma mi nie działać w ogóle? eh...
Intel E5200| Palit GeForce 9600GSO 768mb DDRIII|2x2GB Kingston|at Windows 8 /// HTC Sensation EX