Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna
Windows 7 build 7100 w sieci...
stranded:
popuri11 415 dawał mi wpis od scoobiego w pliku .reg, też nie działało
dodam, że jestem na x64 i to pewnie dlatego
popuri11:
u mnie jakoś działa to spolszczenie cały system mam spolszczony prócz bootloadera i też mam 64 bit win7 7100
Luke:
--- Cytat: popuri11 w 29 Kwietnia 2009, 14:11:23 ---zrobiłem tak jak napisałeś no i spolszczenie nie działa na build 7100 64 bit :(
--- Koniec cytatu ---
Pewnie instalowałbym kopię vasila, gdyby mi nie zależało na x64... Oczywiście spolszczenie działa na 64-bitowej wersji.
Napiszę po kolei co zrobiłem, że mi działa po polsku. Może ktoś, komu się do końca nie spolszczyło znajdzie tu swój błąd.
A rzecz jest bardzo prosta:
* Ściągamy archiwum ze spolszczeniem: [strona nie jest już dostępna]
* Podmieniamy pliki z folderów Program Files, ProgramData i Windows
* Uwaga, folder ProgramData domyślnie jest ukryty, nie zapomnieć o nim!
* Jeśli system nie pozawala czegoś podmienić, to pomijamy (Skip)
* Nie dotykamy pliku ToPL.reg :P
* Uruchamiamy edytor rejestru i przechodzimy do gałęzi: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\MUI\UILanguages\
* Zmieniamy nazwę klucza en-US na pl-PL
* Zmieniamy wartość LCID we wspomnianym kluczu na 415 (system szesnastkowy)
* Uruchamiamy komputer ponownie i cieszymy się polskim systemem...
Rejestr po edycji powinien wyglądać tak:
[obrazek nie jest już dostępny]
Jeśli ktoś wciąż ma tylko język angielski, niech zajrzy do Panelu sterowania i wybierze opcję Zmień język wyświetlania (Change display language). Być może w otwartym oknie pojawi się możliwość zmiany języka. Ja tak miałem, gdy zamiast zmienić wartość klucza en-US w rejestrze, to dodałem nowy tak, że miałem obok siebie en-US i pl-PL. A to mi dawało możliwość zmiany języka w tym oknie, o którym napisałem przed chwilą.
stranded:
tego NIE zrobiłem:
Zmieniamy nazwę klucza en-US na pl-PL
wpis od scoobiego z rega nie zmienia ani nie dodaje pl-PL, także już wszystko jasne, zaraz sprawdzę
popuri11:
--- Cytat: Luke w 29 Kwietnia 2009, 20:04:30 ---
--- Cytat: popuri11 w 29 Kwietnia 2009, 14:11:23 ---zrobiłem tak jak napisałeś no i spolszczenie nie działa na build 7100 64 bit :(
--- Koniec cytatu ---
Pewnie instalowałbym kopię vasila, gdyby mi nie zależało na x64... Oczywiście spolszczenie działa na 64-bitowej wersji.
Napiszę po kolei co zrobiłem, że mi działa po polsku. Może ktoś, komu się do końca nie spolszczyło znajdzie tu swój błąd.
A rzecz jest bardzo prosta:
* Ściągamy archiwum ze spolszczeniem: [strona nie jest już dostępna]
* Podmieniamy pliki z folderów Program Files, ProgramData i Windows
* Uwaga, folder ProgramData domyślnie jest ukryty, nie zapomnieć o nim!
* Jeśli system nie pozawala czegoś podmienić, to pomijamy (Skip)
* Nie dotykamy pliku ToPL.reg :P
* Uruchamiamy edytor rejestru i przechodzimy do gałęzi: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\MUI\UILanguages\
* Zmieniamy nazwę klucza en-US na pl-PL
* Zmieniamy wartość LCID we wspomnianym kluczu na 415 (system szesnastkowy)
* Uruchamiamy komputer ponownie i cieszymy się polskim systemem...
Rejestr po edycji powinien wyglądać tak:
[obrazek nie jest już dostępny]
Jeśli ktoś wciąż ma tylko język angielski, niech zajrzy do Panelu sterowania i wybierze opcję Zmień język wyświetlania (Change display language). Być może w otwartym oknie pojawi się możliwość zmiany języka. Ja tak miałem, gdy zamiast zmienić wartość klucza en-US w rejestrze, to dodałem nowy tak, że miałem obok siebie en-US i pl-PL. A to mi dawało możliwość zmiany języka w tym oknie, o którym napisałem przed chwilą.
--- Koniec cytatu ---
no i to jest porządna instrukcja instalacji tego spolszczenia + dla ciebie .
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej