Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna
Windows 7 build 7100 w sieci...
Matrixx:
--- Cytat: Luke w 29 Kwietnia 2009, 00:26:06 ---
--- Cytat: egonek w 27 Kwietnia 2009, 20:54:00 ---Katalog pl-PL wystarczy wrzucić do System32, następnie uruchomić edytor rejestru (regedit) i przejść do klucza:HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\MUI\UILanguages\
Tam znajduje się klucz en-US. Zmieniamy jego nazwę na pl-PL a następnie w wartości LCID zmieniamy 1033 na 1045. Po restarcie system powinien być po polsku.
--- Koniec cytatu ---
Ja tak właśnie zrobiłem i po restarcie otrzymałem jakąś polsko-angielską hybrydę. Nie mogłem na to patrzeć, więc wróciłem do angielskiego. Zamiast 'Wszystkie programy' było 'All programs', zamiast 'Panel sterowania' - 'Control panel' i w ogóle połowa po polsku, połowa po angielsku...
Jednakże screen Matrixx'a pokazuje coś zupełnie innego - ładnie spolszczony system... Czy na pewno rozmawiamy o tych samych plikach?
--- Koniec cytatu ---
tez mi sie podoba :D czuje sie jakbym byl na polskim systemie :P
ja zassalem caly obraz z torrenta o nazwie 7100x86_EN_RU_UA_PL(vasill) i nic nie kombinowalem z jezykami i duperelami od instalki wsio PL i smiga az miło :D
Luke:
Tylko, że 7100x86_EN_RU_UA_PL(vasill) jest x86, a ja chcę x64! :P Chyba jednak lepiej poczekać...
Blee... :( Wracam na inglisz.
--- Cytat: hpx4000 w 29 Kwietnia 2009, 00:29:07 ---Ja tylko proponuję aby klucz pl-PL dodać a nie edytować en-US.
--- Koniec cytatu ---
A jak później zmienić na PL?
~ Ok, już widzę, normalnie da się zmienić. Ale i tak jest wioska z tym spolszczeniem.
sCooBy^:
Oto struktura katalogów + plik reg: [strona nie jest już dostępna]
Portal:
--- Cytat: sCooBy^ w 29 Kwietnia 2009, 04:45:45 ---Oto struktura katalogów + plik reg: [strona nie jest już dostępna]
--- Koniec cytatu ---
jak to podmienic - w trybie awaryjnym czy jak ?
silvereu:
Cabinet-u nie ma, żeby to jakoś w norlaniejszy sposób zainstalować? Wiecie co, ja jednak albo zaczekam na polski od Microsoft-u albo na taki Cabinet, jak miron zapodał do 7077. Może i wygląda to dobrze, ale nie mam zaufania do takich "grzebanek".
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej