Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna

Plotki na temat nowego UI w windows 7

<< < (14/26) > >>

KtośNieCoś:
Rodzina buildów 71** to podobno właśnie z nich wyłoni się RC.
Jaki byłby sens tworzenia i RC i RTM jednocześnie?

robert79513:
Oto fragmnt z źródłowej strony w którym wyraźnie pisze że build 7105 i wyższe nie są buildami RC ale buildami winmain idącymi się w kierunku wersji RTM. A buildy 7077, 7078, 7079, 7080 etc… są bildami RC ESCROW. Gdy RC przejdzie testy M$ skompiluje finalny build RC z numerkiem 7100.

So for those who are wondering I will answer the question.  7105 or higher are NOT RC builds, but rather winmain builds pushing towards RTM.  7077, 7078, 7079, 7080 etc… are all RC ESCROW builds.  When the RC has passed testing, they will compile the final RC build as 7100.

KtośNieCoś:
Buildy RC Escrow to buildy kandydujące do wersji RC. Jeśli M$ miałby wypuścić RC (jedyną RC) w maju to co działo by się między majem a wrześniem (planowany czas wypuszczenia wersji RTM).
Jaki byłby sens zrobić na dniach RTM i za przeproszeniem siedzieć na dupsku do września?
Niektórzy twierdzą, że build 7106 jest prawdziwy. Czy Microsoft tworzył by RTM niedokańczając testów RC Escrow?
Może wypowie się jakiś subskrynent TAP?

PS: Nie wiem czy napisałem to wystarczająco zrozumiale,ale chodzi mi o sens tworzenia naraz RC Escrow, RC i RTM.

tbgkol:
... Na pewno nie jeden by był build RC... więc RTM, pewnie by wydali gdzieś w okolichach czerwca... Dalej by wytlaczali plyty i te inne pierdółki robili, w lipcu by dali przedsiębiorcom płytki z w7(tak bylo z Vistą, że najpierw je dostawały korporacje), a normalni uzytkownicy by dostali w7 we wrześniu... Więc lepiej nic nie pisz, jak nie znasz realiów...

--- Cytat: Kuba w 18 Kwiecień 2009, 12:58:09 ---Niektórzy twierdzą, że build 7106 jest prawdziwy. Czy Microsoft tworzył by RTM niedokańczając testów RC Escrow?
--- Koniec cytatu ---

Może poczytasz uważniej forum i sie dowiesz czym jest build 7106?

KtośNieCoś:
I Ty myślisz, że ja niewiem czym jest build 7106?
Jest to build, który wyciekł w Chinach w języku chińskim, lecz bez podpisu cyfrowego potwierdzającego jego "oficialność".

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej