Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna

Stare gry, a siódemka

<< < (2/2)

everain:
Czyli są szanse, że pogram w Master of Orion II? W takim razie może się skusze na wersję RC

gregor_y:

--- Cytat: everain w 08 Kwiecień 2009, 21:57:18 ---Czyli są szanse, że pogram w Master of Orion II? W takim razie może się skusze na wersję RC

--- Koniec cytatu ---

Działa na 100% bo sam gram działało nawet na wczesniejszych buildach :) Jeśli się myle to user tbgkol przechodzi na twoją własnosc :)

t3ster:
No co Wy gadacie - jeśli chodzi o stary poczciwy DOS to raczej kiepsko..Już Vista nie obsługiwała DOS`u - o 7 nie wspominając.
Czyli np DSJ 2.1 nie podziała, z Balls Of Steel też problem - działa w 16 kolorach:/

gregor_y:

--- Cytat: t3ster w 08 Kwiecień 2009, 23:33:42 ---No co Wy gadacie - jeśli chodzi o stary poczciwy DOS to raczej kiepsko..Już Vista nie obsługiwała DOS`u - o 7 nie wspominając.
Czyli np DSJ 2.1 nie podziała, z Balls Of Steel też problem - działa w 16 kolorach:/

--- Koniec cytatu ---

http://www.dosbox.com/ ...noobku...każda gra z dosu działa bez problemu...generalnie dzwięk i grafika są w 100% poprawnie emulowane jedyne co nieraz trzeba zrobic to zmienic szybkosc...ehh wszystko jest w manualu jak się obsługuje programik więc polecam...

tbgkol:

--- Cytat: t3ster w 08 Kwiecień 2009, 23:33:42 ---No co Wy gadacie - jeśli chodzi o stary poczciwy DOS to raczej kiepsko..Już Vista nie obsługiwała DOS`u - o 7 nie wspominając.

--- Koniec cytatu ---

W 16 kolorach tak?... Nie skomentuje... Może 16-bitowa głębia kolorów? :P

Tak Vista nie obsługiwała DOSu(a wogóle to jakiś Windows obsługiwał DOS? ???), za to DOSowe aplikacje, nie wymagające trybu rzeczywistego MS DOS, tak. Vista ma nadal NTVDM tak samo ma go w7, niestety tylko wersje x86, go posiadają. :)

Nie sprawdzałem, czy działą DSJ, ale pewnie działa. :)

--- Cytat: gregor_y w 08 Kwiecień 2009, 23:06:49 ---Jeśli się myle to user tbgkol przechodzi na twoją własnosc :)

--- Koniec cytatu ---

Cooo? Ja nigdy nie byłem twoją własnością, żebyś mnie mógł komuś dać. :D

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej