Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna

Stare gry, a siódemka

(1/2) > >>

everain:
Nie znalazłem podobnego tematu jeśli był to przepraszam.
Chciałbym się dowiedzieć jak będzie wyglądała kwestia działania starych gier tzn. projektowanych na DirectX v1-7 lub dos. Jeśli nie będą działały to wciąż pozostanę przy opcji xp+dosbox. Słyszałem, że na viscie takie gry nie działają mimo, że mi czasem udawało się odpalić na linuxie  :P

lukas_gab:
To już kwestia przypadku i czego gra używa - np. chodzi mi gra co była projektowana ponad 15 lat temu , ale np. Area 51 z 2005 już nie , tutaj jest różnie , oraz też zależy to od konfiguracji sprzętowej , jednak raczej większość chodzi , tak samo z xp - niektóre gry nie chodzą ( np. ff VIII ) bo były robione pod 98 , ale prawie wszystkie tak i tak samo jest z 7 , będzie pare pozycji co będzie strajkować , ale to wyjątki no i jesli chodzi ci o gry to jest jeszcze dx 10, 11 no i nowe gry pod to ;p

crayzoleq:
jedno jest pewne, jeśli testujemy gry, i mimo tego one nie działają to jest duża szansa na to by w kolejnym buildzie lub już RTM ta gra/program działała. bardzo dobrze że biorą się za wysoki poziom kompatybilności, elegancko  ;D

gregor_y:

--- Cytat: crayzoleq w 08 Kwiecień 2009, 18:28:18 ---jedno jest pewne, jeśli testujemy gry, i mimo tego one nie działają to jest duża szansa na to by w kolejnym buildzie lub już RTM ta gra/program działała. bardzo dobrze że biorą się za wysoki poziom kompatybilności, elegancko  ;D

--- Koniec cytatu ---

Akurat poziom kompatybilnosci jest swiętny posiadam build 7068 i wszystko chodzi a gry dosowe na DosBox smigają... :)

tbgkol:
Ja wiem tylko jedno, gra z przed 15 lat: Lomax, nadal mi działa tak samo jak swego czasu działała na w95. :D

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej