Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna

Windows 7 Build 7077 Wyciek

<< < (39/45) > >>

ziebal:

--- Cytat: tbgkol w 15 Kwiecień 2009, 19:18:43 ---
--- Cytat: ziebal w 15 Kwiecień 2009, 19:12:00 ---
--- Cytat: tbgkol w 15 Kwiecień 2009, 19:04:46 ---W telewizji mamy 25 fps...

--- Koniec cytatu ---

Nie do końca...

Grałeś kiedyś w choćby CS'a? Załóżmy, że masz 25 klatek, które dla twojego oka w zupełności wystarczają, a twój przeciwnik ma 120 fpsów. Kto kogo szybciej zauważy? :)

--- Koniec cytatu ---

Jakto nie do końca Łukasz?

"System PAL jest zazwyczaj stosowany dla obrazów w formacie złożonym z 625 linii na klatkę, przy częstotliwości odświeżania 50 Hz i 25 klatkach na sekundę " z wiki. :D
W Wlk. Bryt. mają jeszcze chyba 29fps z hakiem.

Zauważy pierwszy ten który ma bardziej jest wytrenowany w CSie. Bo precież co z tego jak gościu będzie stał za tobął i zacznie do ciebie strzelać, to siłą rzeczy on cię pierwszy zobaczy, zanim ty zdążysz się obrócić. :D

--- Koniec cytatu ---

W obu przypadkach nie masz racji :)

Co do pierwszego - sprawdź sobie na Wikipedii co to jest przeplot...

tbgkol:

--- Cytat: barthd w 15 Kwiecień 2009, 19:16:12 ---I gwoli ścisłości granicą jest równo 24 klatki na skundę. Co do rejestrowania przez mózg, to jakby mu stopniowo te klatki zwiększać na sekundę to różnicy nie zarejestruje ale zestawiając dwa filmy z gry o FPS 24 i np. 73 FPS powinieneś zauważyć gdzie jest płynniej.

--- Koniec cytatu ---

No to muszę sobie zrobić taki test... ustawie GTA III (frame limit) na różnych detalach i sprawdzę... ;D

A ja wiem i tak, że największe szanse w CSie mają ci co cheatują. :D

Luke:

--- Cytat: ziebal w 15 Kwiecień 2009, 19:12:00 ---Nie do końca...

--- Koniec cytatu ---
Oczywiście! 25 fps to chyba tylko kino i większość DVD. W sygnale telewizyjnym stosuje się przeplot, a więc każda klatka to tak naprawdę dwie klatki. Dlatego, choć mamy sygnał 25 fps, to możemy obserwować dwa razy więcej. Jak dla mnie to widać "na oko". :P

Według mnie płynność zaczyna się gdzieś przy 40 fps, a nawet więcej. Natomiast 25 i 30 to też jest różnica i ja ją odczuwam wyraźnie. Ale pewnie dlatego, że mam całkiem spore doświadczenie w tworzeniu animacji komputerowych i płynność w filmach jest dla mnie bardzo ważna. Jeśli chodzi o filmy, to przy 30 fps efekt klatkowania jest prawie niezauważalny, podczas gdy w filmach 25 fps widać go dosyć wyraźnie.

Ale w grach płynność jest dopiero gdzieś przy 50 fps. :P

Czujny:
Dokładnie tak jak pisze Luke :)
Natomiast co do csa to wierz mi że lata hobbystycznego (kilka miesięcy w roku) grania nauczyły mnie że:

najmniejsze szanse mają początkujący i nooby (nie początkujący tylko po prostu w ogóle nie nadający się do grania :))

średniacy, czyli tacy co mą mniej więcej średnio na 25 fragów ze 20 "deathów" :P

wyćwiczeni z jakąś dawką umiejętności (ja :P) bez chwalenia się stosunkiem feagów do "deathów" :)

*pro* - czyli skill. Team Pentagram i te sprawy.

no i największe szanse - wallhack, autoaim, speedhack, radar hack itd. :)

ziebal:
Gdy ustaliliśmy już, że w telewizji nie ma 25 klatek na sekundę, że 25 klatek na sekundę to wcale nie największa ilość, którą rozpozna oko i dowiedzieliśmy się jaka jest hierarchia wśród graczy w CS'a sugeruję powrót do tematu :P

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej