Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna
Linux prawie gorszy od bety.
TEra:
Gdyby Windows Vista nie bym przeinstalowywana na komputerach i po odinstalowywaniu go nie łamaliśmy regulaminu gwarancji( tak jak w przypadku Vobis i kilku innych sklepów) Vista cieszył by się pewnie mniejszą popularnością niż GNU/Linux.
Nie mówię ze Vista jest zła - jest bardzo dobrym systemem, używam jej na praktycznie ciągle. Dystrybucje Linux mogę sobie o kant dupy rozbić bo nie mam na nich potrzebnych programów.
--- Cytuj ---tak ale ten linuks w pralce czy routerze jest tak oprawiony przez producenta ze linuksa nie przypominap
--- Koniec cytatu ---
Dla wyjaśnienia Linux to tylko jądro. Widać że się system widziało tylko z obrazków... ehh... szkoda mi takich ludzi.
--- Cytuj ---Np. ten najlepszy komp na świeciedziął na red hacie i fedorze. Duży uśmiech
--- Koniec cytatu ---
Najmocniejszy komputer świata jest pod kontrolą OpenSUSE.
Większość serwerów też stoi na dystrybucjach GNU/Linux.
Prawda jest taka że nawet najwolniejsze dystrybucje GNU/Linux zawsze będę szybsze niż Windows XP/Vista/Seven... chyba powinniście się z tą myślą przyzwyczaić.
--- Cytuj ---Oby tylko, nie przyszedł zaraz gothmori
--- Koniec cytatu ---
on już się chyba na wszystkie fora obraził. A niech nie wraca i dobrze.
tbgkol:
--- Cytat: TEra w 01 Kwiecień 2009, 19:57:07 ---Dla wyjaśnienia Linux to tylko jądro. Widać że się system widziało tylko z obrazków... ehh... szkoda mi takich ludzi.
Najmocniejszy komputer świata jest pod kontrolą OpenSUSE.
Większość serwerów też stoi na dystrybucjach GNU/Linux.
on już się chyba na wszystkie fora obraził. A niech nie wraca i dobrze.
--- Koniec cytatu ---
Wiemy, że Linux to jądro... I nie udawaj, że wiesz najlepiej i się tylko ty znasz tutaj na wszytskim na forum...
Najszybszy komp nie jest pod kontrolą OpenSuse... Tylko pod Fedorą i Red Hatem...
Na jakie inne fora gothmori się obraził? ;D
umcs:
I znowu ten Linux... Ile można. Nie zakładajcie na forum o tym tematów bo wychodzi z tego... nic... Ja działam na Ubuntu od Lutego i nic mi się jeszcze nie stało.
lukas_gab:
Wiem ze Linuks to jądro , ale nawet takie jądro linuksa w routerze jest obciachane i pod "siebie " zrobione . Nikt co robi jądro by sie nie połapał jak by zobaczył takiego dedyka od linuksysa czy czegokolwiek innego - po co w routerze obsługa dzwięku , kart grafiki etc. etc. koncząc na obsłudze dysków etc. etc. i w koncy mamy do dyspozycji zegar co ma od paru do paru ste mhz no i 1-2 mb ramu najczęściej a linuks - tak same jądro - nie pójdzie na 2mb ramu w oryginalnej wersji . A tak przy okazji - grzeczniej prosze ;p
A co do gotha - dawno go na komentach w dobrych programach nie było ;p Albo dostał bana na odzywanie sie , albo jakiś dobry admin go znalazł , wparował na chate i kabel od internetu odgryzł ;p
TEra:
--- Cytuj ---I znowu ten Linux... Ile można. Nie zakładajcie na forum o tym tematów bo wychodzi z tego... nic... Ja działam na Ubuntu od Lutego i nic mi się jeszcze nie stało.
--- Koniec cytatu ---
No właśnie... chcecie pokazać jakie te dystrybucje są słabe? niektóre są słabe, niektóre są świetne.
Rynek GNU/Linux słabo się rozwija bo nikt go nie reklamuje ( no może czasem Novell na YT zareklamuje OpenSUSE czasem ).
Ale też głównie dlatego bo ludzie myślą że jak coś jest darmowe... to jest słabe? to jest błąd.
Myślę że takimi tematami pokazujecie SWOJĄ słabość, zamiast wyciągać argumenty, wypisać wady i zalety. To w robicie tylko jeden wielki OT.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej