Windows 7, 8, 10 > Dyskusja ogólna

Ile to zeżera wam ramu i zuzycia procka?

<< < (2/3) > >>

TonyM:
Nie chcę po raz kolejny offtopic'kować. Ale masz 1 czy 2 rdzenie, AMD czy Intel?
1 rdzeń: AMD 2GHz = Intel 3GHz.

umcs:
Oj to bardzo dobrze, że taki mały off... zrobiłeś bo nie wiedziałem o tym (może czytałem kiedyś ale zapomniałem). Mam AMD.

Zbujc4:

--- Cytat: TonyM w 01 Kwiecień 2009, 20:37:06 ---Nie chcę po raz kolejny offtopic'kować. Ale masz 1 czy 2 rdzenie, AMD czy Intel?

--- Koniec cytatu ---
Off nie off, ale coś ci się kolego pomyliło chyba. Od kiedy AMD są porównywalne z intelami?

Po pierwsze nie porównuje się technologii 2 rdzeni do jednego, po drugie czym chcesz porównywać amd z intelem?

Intele to maszyny obliczeniowe które wyprzedzają amd od samych początków swoją mocą, więc stwierdzenie AMD 2gh = 3gh intel.. trochę nie na miejscu.

podważ moją odpowiedź bo ja się będę upierał przy tym ciągle :)

i każdy kto się interesuje trochę procesorami wie że intel od zawsze mocą przewyższały amd :)

Czujny:
koledze chodziło o to że do gier lepszy zawsze był amd i za mniejszą ilością 'megaherców' szła większa wydajność w porównaniu za tej samej ilości "megaherców' intela aczkolwiek przesadził że 2giga to jak 3 intela. Dziś różnice się zatarły (tzn w dalszym ciągu amd potrzebuje mniej mghertzów ale to zupełnie inna architektura) jednak za cenę 300 zł kupimy podobnie wydajny procesor zarówno amd jak i intela.

TonyM:

--- Cytat: Zbujc4 w 01 Kwiecień 2009, 21:04:35 ---
--- Cytat: TonyM w 01 Kwiecień 2009, 20:37:06 ---Nie chcę po raz kolejny offtopic'kować. Ale masz 1 czy 2 rdzenie, AMD czy Intel?

--- Koniec cytatu ---
Off nie off, ale coś ci się kolego pomyliło chyba. Od kiedy AMD są porównywalne z intelami?

Po pierwsze nie porównuje się technologii 2 rdzeni do jednego, po drugie czym chcesz porównywać amd z intelem?

Intele to maszyny obliczeniowe które wyprzedzają amd od samych początków swoją mocą, więc stwierdzenie AMD 2gh = 3gh intel.. trochę nie na miejscu.

podważ moją odpowiedź bo ja się będę upierał przy tym ciągle :)

i każdy kto się interesuje trochę procesorami wie że intel od zawsze mocą przewyższały amd :)

--- Koniec cytatu ---

Kolego... wiesz kto rządził rynkiem 6 lat temu? AMD czy Intel? Pamiętam te czasy dobrze, tylko AMD się liczyło (pamiętne czasy FXów) niby niski zegar, ale technologicznie byli do przodu. W aplikacja wielokątowych zawsze AMD wygrywało (i nadal wygrywa)...
Teraz Intel zamienił się z AMD i produkuje wydajniejsze procesory z niższym zegarem.
Po drugie nie porównuje x1 z x2, gdzie coś takiego wyczytałeś? Umiesz czytać ze zrozumieniem?

Napisałem wyżej, że sobie nie pogra, co oznacza, że porównuje proce pod względem wydajności w grach.
Jeżeli masz Intela Pentium 4 3GHz i AMD FX55 2,6GHz to który jest lepszy? No powiedz który?

Przykładowy obrazek:

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej