TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.  [X]
Windows 7, Seven Forum
 
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Oficjalny build: Current Release. Windows 8 RTM | Sklep z oprogramowaniem | Windows7.pl na FB! | Windows 8 News | Poradniki
 

Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Problem ze skanowaniem. Urządzenie wielofunkcyjne Canon Pixma MP210.  (Przeczytany 9406 razy)
Kjartan
Nowy użytkownik
*
Offline Offline

Wiadomości: 3


Zobacz profil
« : 01 Kwiecień 2010, 11:20:14 »

Witam, tak jak w temacie mam problem ze skanerem w tym urządzeniu pod Win 7. System sam znalazł i zainstalował sterowniki. Drukarka działa bez zarzutu. Skaner również jest zainstalowany prawidłowo (w menedżerze urządzeń jest wykrywany i wyświetlany prawidłowo). Skaner działa, bo bez udziału systemu skanuje (taka funkcja ksero).

Problem pojawia się gdy chcę coś zeskanować na komputer: Start -> Urządzenia i drukarki -> Canon MP210 -> Skanuj fotografię lub dokumenty...
Pojawia mi się błąd: "Nie można ukończyć operacji (błąd 0x00000015). Urządzenie nie jest gotowe." Wygląda to tak: Click

System to Win 7 x86 Ultimate.

Zainstalowałem później sterowniki ze strony Canona, dedykowane dla Win 7 ale to nic nie zmieniło. Drukarka działa, skaner nadal pokazuje taki błąd. Co jest tego przyczyną?
Zapisane
martini
Użytkownik
**
Offline Offline

Wiadomości: 95


Zobacz profil
« Odpowiedz #1 : 01 Kwiecień 2010, 19:29:43 »

Funkcja ksero może działać a skaner już nie.. Taki urok tego urządzenia..
Odinstaluj, przeczyść rejestr, zainstaluj raz jeszcze sterownik -
http://software.canon-europe.com/products/0010485.aspi
Powinno pomóc. Zainstaluj też OCR ScanSoft OmniPage SE.

Ale chyba ten skaner nie jest kompatybilny z Win 7 ale mogę się mylić..
Zapisane
Kjartan
Nowy użytkownik
*
Offline Offline

Wiadomości: 3


Zobacz profil
« Odpowiedz #2 : 03 Kwiecień 2010, 00:32:12 »

Robiłem to już wcześniej Mrugnięcie
Co ciekawe, jestem teraz w domu i też mam tutaj urządzenie wielofunkcyjne tylko że EPSON Stylus SX 100.
Problem jest identyczny. Drukarka działa, skaner nie skanuje.  Z politowaniem
Ciekawe...
I nie za bardzo rozumiem jak urządzenie, do którego producent podaje dedykowane sterowniki pod W7 może nie być kompatybilne?

EDIT:
Zainstalowałem sterowniki ze strony producenta (EPSON), udostępnia 2 (do skanera i drukarki oddzielnie) i co najciekawsze skaner nadal nie działa. Ciągle ten sam błąd.  Z politowaniem Kiedy skanuje programem "Epson scan" wszystko jest ok skaner działa i skanuje.
Z poziomu Panelu Sterowania w systemie ciągle pokazuje ten błąd wyżej... Naprawdę niedoróbka jakaś chyba.
« Ostatnia zmiana: 03 Kwiecień 2010, 00:54:24 wysłane przez Kjartan » Zapisane
kamiton
Ekspert
*****
Offline Offline

Wiadomości: 1229


Nie celuj do mnie


Zobacz profil
« Odpowiedz #3 : 03 Kwiecień 2010, 09:54:27 »

Posiadam Canon Pixma MP 610 i nigdy nie miałem z nim problemu , jezeli na drugim takim urzadzeniu pojawia ci sie identyczny problem to mysle ze mozesz miec jakis bład w systemie moze format potrzebny Uśmiech
Zapisane

lumia 820 user

Kjartan
Nowy użytkownik
*
Offline Offline

Wiadomości: 3


Zobacz profil
« Odpowiedz #4 : 03 Kwiecień 2010, 15:25:18 »

Tylko, że to się dzieje zaraz po formacie. System jest oryginalny ze wszystkimi aktualizacjami dostępnymi atm.
To na pewno wina systemu, ale może ja też coś nieświadomie przestawiam... sam nie wiem Uśmiech
Zapisane
Strony: [1]
  Drukuj  
 
Skocz do: