Po uruchomieniu komputera nie działa Internet

<< < (3/4) > >>

mrgreg:
Mam dokładnie to samo, więc problem jest. Co ciekawe pojawia się po jakimś czasie. Otóż mam w kompie dwie sieciówki, tym nie używaną z integrowana z płytą główną, myślałem więc, że gdzieś tutaj jest problem po tym jak zainstalowałem poprawkę do tej nieużywanej sieciówki, po przeinstalowaniu myślałem, że już jest ok, bo net się spokojnie ładował przy starcie, ale nic z tego po paru dniach nastąpił powrót problemu, oczywiście, bez wygrywania żadnych updateowych poprawek, więc zonk, nie wiem gdzie szukać rozwiązania.

firefighter1:
może wyłącz IP v6 a w v4 ustaw ip na sztywno

aek1975:
witam mam podobny problem z internetem po starcie systemu windows 7 ultmate  (system orginał nie pirat) nie ma internetu a przy diagnostyce sieci window wyskakuje komunikat  :


,,ten komputer jest prawdopodobnie skonfigurowany poprawnie   Wykryty  ale urządzenie lub zasób (serwer DNS) nie odpowiada ``


po wyłączeniu i włączeniu ponownie karty sieciowej  internet działa   co mam nie tak?

naimad90:
Mam teraz taki sam problem jak użytkownik wyżej. Może komuś już udało się go rozwiązać?

martini:
rozwiązaniem problemu może byc usunięcie wszystkich zabezpieczeń, zainstalowanie najnowszych sterowników do karty sieciowej (dedykowanych do windows7), wyczyszczenie rejestru, zainstalowanie wszystkich aktualizacji windowsa i ponowne zainstalowanie preferowanych przez siebie zabezpieczeń (antywirus, firewall, etc). Testowane na dwóch komputerach.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona