|
gothmori
|
 |
« Odpowiedz #15 : 08 Luty 2009, 18:59:27 » |
|
tylko że to najwyższa półka ;p tutaj rzeczywiście z tego co luknąłem już jest konkurencja cenowa dla AMD...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gregor_y
|
 |
« Odpowiedz #16 : 08 Luty 2009, 19:05:27 » |
|
Dobra ale do czego aż takie procki desktop czy server bo na desktop nadal zwykłe c2d wystarczy mało co wykorzysta 4 jaja albo wiecej...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
lukas_gab
|
 |
« Odpowiedz #17 : 08 Luty 2009, 19:14:08 » |
|
gregor_y - a po co ludzie kupują lamborgini skoro i tak nie będą jeździli szybko ? Wątpie że każdy posiadacz lamborgini chociaż raz w życiu jechał max speed ;p
Ale swoja drogą - teraz mam lapsa i mam podlączony zew. monitor . Włanczam visual c++ na główny, virtual pc ( co bym całego kompa nie zawiesił jak byka w kodzie zrobie ;p )na zewnętrznym , i jakiś serial czy film w hd na telewizor rzucam i przyznam ze nie chodzi to tak jak bym chciał , a w szczególności jak włącze film hd to w ogóle mi długo kompiluje . Moje mażenie to piec/mac 2procki po 2-4 rdzenie , xeonki i 4 monitory ;d No fakt może jestem lekkim geekiem i nie każdy robi to z kompem co opisałem , ale cóż , macie przykład wykorzystania sprzętu ;p
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gregor_y
|
 |
« Odpowiedz #18 : 08 Luty 2009, 19:19:51 » |
|
No fakt może jestem lekkim geekiem i nie każdy robi to z kompem co opisałem , ale cóż , macie przykład wykorzystania sprzętu ;p
Cenzura powina byc na forum w koncu dzieci też tu wchodzą... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gothmori
|
 |
« Odpowiedz #19 : 08 Luty 2009, 19:28:16 » |
|
a moim zdaniem takie procki sa po to by mieć komputer na lata ;p
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gregor_y
|
 |
« Odpowiedz #20 : 08 Luty 2009, 19:30:13 » |
|
Buahahaha...to samo mówili o moim pierwszym kompie za 6k z PII 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gothmori
|
 |
« Odpowiedz #21 : 08 Luty 2009, 19:45:18 » |
|
Buahahaha...to samo mówili o moim pierwszym kompie za 6k z PII  to przepłaciłeś ;] mój kumpel w 2000 roku miał kompa na pIII za ponad 2000zł ;p
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gregor_y
|
 |
« Odpowiedz #22 : 08 Luty 2009, 19:58:10 » |
|
to przepłaciłeś ;] mój kumpel w 2000 roku miał kompa na pIII za ponad 2000zł ;p
Wiem ale to wtedy był szczyt technologi miał wystarczyc na lata buehehe...dlatego teraz kupuje sprzet ze sredniej półki i podkrecam...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
lukas_gab
|
 |
« Odpowiedz #23 : 08 Luty 2009, 20:09:20 » |
|
ja za 5k kupiłem celerona 333 ;d Ale wsumie gregor_y to kupiłem 2 lata temu mojego lapsa za 4,5k i może nie ma blue ray i duzego dysku , ale patrząc na gfx ,procek , czy monitor ( w szególności na niego ) to ten komputer nadal jest z wyrzszo/średiej półki
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gothmori
|
 |
« Odpowiedz #24 : 08 Luty 2009, 20:10:23 » |
|
no pentium II to nie była ta najwyższa półka więc... śmiem uważać że przepłaciłeś... procek który ma 3 lata żeby spadł tak na dzióbek że komp z jego nowszą wersją jest o niebo tańszy? no nie wiem... chociaż.. diabli wiedzą... kiedyś to było inaczej ;p _____________________ →lukas_gab to chyba w lapku xD bo celeron to najniższa półka w intelu ;p
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gregor_y
|
 |
« Odpowiedz #25 : 08 Luty 2009, 20:18:29 » |
|
no pentium II to nie była ta najwyższa półka więc... śmiem uważać że przepłaciłeś... procek który ma 3 lata żeby spadł tak na dzióbek że komp z jego nowszą wersją jest o niebo tańszy? no nie wiem... chociaż.. diabli wiedzą... kiedyś to było inaczej ;p
12-13 lat temu kupiłem nie pamiętam to był mój pierwszy PC w zasadzie to rodzice kupili...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
lukas_gab
|
 |
« Odpowiedz #26 : 08 Luty 2009, 20:55:23 » |
|
no pentium II to nie była ta najwyższa półka więc... śmiem uważać że przepłaciłeś... procek który ma 3 lata żeby spadł tak na dzióbek że komp z jego nowszą wersją jest o niebo tańszy? no nie wiem... chociaż.. diabli wiedzą... kiedyś to było inaczej ;p _____________________ →lukas_gab to chyba w lapku xD bo celeron to najniższa półka w intelu ;p
Przepraszam ale nie skumałeś ;p W lapku mam c2d ;d
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gregor_y
|
 |
« Odpowiedz #27 : 08 Luty 2009, 20:57:51 » |
|
Przepraszam ale nie skumałeś ;p W lapku mam c2d ;d
Ja też przestaje kumac coraz dziwniej piszę 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
QkiZ
|
 |
« Odpowiedz #28 : 09 Luty 2009, 10:46:39 » |
|
... nie smieszy Cię ta histeria? ludzie zachwalają 7 tak jakby to było stabilniejsze i lżejsze od xp po 3 service packach xDDD
7 jest lepszym systemem od Linuxa pod każdym względem ale nie jest bez wad może byc?  chłopaku. mam pytanie: widziałeś w ogóle linuksa? czy tylko tak gadasz? win7 musisz specjalnie przygotowywać do 256 ramu. linuksa spokojnie zainstaluje i na mniejszej ilości pamięci. bez żadnych specjalnych chwytów. chociaż szczerzę nie rozumiem czemu aż tyle liczą sobie za zwykłe częsci chamska polityka przypomina mi dystrybucje czesci do Amigi  Amiga to teraz sprzęt kolekcjonerski, a wszystko co jest kolekcjonerskie kosztuje
|
|
|
|
|
|
Ubuntu 10.10 > Windows 7  Podaruj 1% osobie chorej na stwardnienie rozsiane --> www.sm.qkiz.pl
|
|
|
|
gothmori
|
 |
« Odpowiedz #29 : 09 Luty 2009, 11:08:13 » |
|
... nie smieszy Cię ta histeria? ludzie zachwalają 7 tak jakby to było stabilniejsze i lżejsze od xp po 3 service packach xDDD
7 jest lepszym systemem od Linuxa pod każdym względem ale nie jest bez wad może byc?  chłopaku. mam pytanie: widziałeś w ogóle linuksa? czy tylko tak gadasz? win7 musisz specjalnie przygotowywać do 256 ramu. linuksa spokojnie zainstaluje i na mniejszej ilości pamięci. bez żadnych specjalnych chwytów. nie pisz tak bo Ci bana dadzą xD ja już się naraziłem xDDD tutaj nie wolno pisać źle o windowsie i dobrze o linuxie... reasumując windows to guano... →lukas_gab to Ty mnie nie skumałeś ;p komputer z celeronem za 5000zł to nie możliwe... chyba że w laptopie ;p ponieważ celeron to najniższa półka... jest i druga opcja... że sam sobie składałeś za tyle..ale trzeba być windziarzem żeby składać kompa za 5000zł i wsadzić w niego celerona ;p
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 09 Luty 2009, 11:10:39 wysłane przez gothmori »
|
|
|
|
|
|