Windows 7, Seven Forum

Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Oficjalny build: Current Release. Windows 8 Build 8250 | Sklep z oprogramowaniem | Windows7.pl na Facebook'u! | Windows 8 News

Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Duże użycie dysku, wysokie użycie pamięci RAM przez svchost i wirus w explorer  (Przeczytany 602 razy)
TenTyp
Nowy użytkownik
*

« : 26 Październik 2011, 18:46:21 »

Witam
Od jakiegoś czasu system dziwnie mi się zachowuje-dioda użycia dysku już nawet nie miga tylko świeci się przez cały czas. Monitor zasobów niewiele mi powiedział, oprócz tego, że svchost.exe często go używa. Tak samo z pamięcią RAM-osiąga nawet 150000K, co nigdy tyle nie miał. Co do użycia dysku to robiłem gruntowne czyszczenia, robię średnio co miesiąc CCleanerem, System Ninja i jeszcze paroma, rejestr również defragmentuje jak i dysk. Komputer skanowałem Esetem, skanerami on-line i nic nie wykryły, Combofix znalazł wirusa w explorer.exe i chyba się go pozbył, ale nie jestem pewien. Jednak mimo wszystko explorer lubi się przywiesić. Czytałem mnóstwo for itd, wiem, że kodeki K-Lite lubią używać dysk, wiem o wszystkich indeksowaniach itd. Mam nadzieję, że mi pomożecie, podsuwajcie propozycje, ja będę mówił czy robiłem czy nie. Przywracanie systemu itd nie wchodzi w grę.
Z góry dziękuję za pomoc, zależy mi na czasie, bo mam kolokwium, a komputera nie można momentami używać.
TenTyp
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #1 : 28 Październik 2011, 10:15:37 »

Pomoże ktoś?
kamiton
Ekspert

Nie celuj we mnie

« Odpowiedz #2 : 28 Październik 2011, 10:24:02 »

jedynie format pomoze na uzdrowienie tego systemu.

Anonymous-OS user
n97 user   -   cfw v1.9 kamiton port v42 - wszystko do flashowania znajdziesz na moim chomiku.       

TenTyp
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #3 : 21 Listopad 2011, 21:36:08 »

No chyba jednak nie. Naprawiłem go sobie, tylko podczas podłączania telefon zawiesza mi się explorer oraz od czasu do czasu wywala błąd z netframeworkiem. Jednak się da, no ale najwyraźniej tu są ludzie po zawodówce, bo ja po technikum potrafię ogarnąć naprawę systemu.
kamiton
Ekspert

Nie celuj we mnie

« Odpowiedz #4 : 22 Listopad 2011, 18:39:34 »

spoczko jak sobie poradziłes - tylko na jak długo starczy ci tak zjechany system ?

p.s. napisz cos o swojej rodzinie - moze napisz cos o swoich bliskich - tutaj nie znasz nikogo osobiscie -wiec nie rzucaj domysłami kto po czym jest, bo jak widac jeszcze jestes młody i głupi. pozdrawiam

Anonymous-OS user
n97 user   -   cfw v1.9 kamiton port v42 - wszystko do flashowania znajdziesz na moim chomiku.       

TenTyp
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #5 : 22 Listopad 2011, 19:34:22 »

Na długo, teraz wystarczy, że usunę plik explorer.exe i zrobię naprawę przez konsole, nauczyciel z systemów obiecał mi płytkę z narzędziami do Windowsa i będzie śmigał jak wcześniej.
Sam jesteś głupi, po prostu myślę logicznie, a nie z góry narzucam recovery/format. Śmieszą mnie takie pomoce jak darmowymi programami, a nawet wbudowanymi w Windowsa można system do normalnego stanu doprowadzić, trzeba tylko wiedzieć od czego zacząć, żeby nie pogorszyć sytuacji.
Dlatego wybacz, ale wyśmieje Cię z tym pomysłem z formatem, hahahahahaha Chichot
kamiton
Ekspert

Nie celuj we mnie

« Odpowiedz #6 : 22 Listopad 2011, 22:00:50 »

jak to sie mówi - kto sie smieje ten sie smieje ostatni - twoje sposoby naprawiania działaja, ale na krótko ( jak masz tak dobrego nauczyciela - zapytaj go czy czasem umie naprawiac explorera z poziomu linuxa - jak czegos cię nauczy to pogadamy) a narazie jak nie pożyjesz nie przekonasz sie. życze  miłej i owocnej nauki , zapraszam za kilka lat .koncze temat

Anonymous-OS user

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: