Windows 7, Seven Forum

Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Oficjalny build: Current Release. Windows 8 Build 8250 | Sklep z oprogramowaniem | Windows7.pl na Facebook'u! | Windows 8 News

Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Długie ładowanie połączenia z siecią/internetem  (Przeczytany 903 razy)
djszalas
Nowy użytkownik
*

« : 07 Czerwiec 2011, 12:47:45 »

Od jakiegoś czasu mam dość nietypowy problem. Otóż po uruchomieniu systemu windows 7 profesional (oryginał) ikona z siecią strasznie długo się ładuje. Jeśli podczas tego ładowania chciałbym uruchomić np. Firefoxa to okienko przeglądarki pojawi się dopiero wtedy kiedy ikonka sieci/internetu będzie w stanie "gotowości". Dostawcą internetu jest UPC mam to rozdzielone ruterkiem z tp-linka. Problem oczywiście występuje w dwóch możliwościach (wifi oraz kabel). Komputer był czyszczony wczoraj dokładnie antywirusem, defragmentowany oraz naprawione rejestry. Wychodzę również z założenia że może to być wina czysto systemu ponieważ na Ubuntu 11.04 ten problem nie występuje. Wcześniej pracował poprawnie.
pionner
Ekspert

piąty pancerny ;)

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #1 : 04 Lipiec 2011, 22:19:01 »

dodam od siebie że mam identyczny problem u siebie na Viście 32bit, router bezpośrednio kablem podpięty WRT54GL

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: