Windows 7, Seven Forum

Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Oficjalny build: Current Release. Windows 8 Build 8250 | Sklep z oprogramowaniem | Windows7.pl na Facebook'u! | Windows 8 News

Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Sterowniki nVidia z Win Update  (Przeczytany 1104 razy)
Zbujc4
Nowy użytkownik
*

« : 24 Styczeń 2009, 14:44:39 »

Witam.
Czy jest może jakiś alternatywny sposób pobrania sterowników do Nvidii z Win Update?
Gdyż wgrałem sterowniki od Visty, działały łądnie ale nie do końca i chciałbym sprawdzić czy to wina softu czy sterowników Uśmiech

Gdy odpalam Win Update to pokazuje Up to date i tyle mojego Uśmiech

Po Deinstalacji sterowników od visty w WU dalej pokazuje to samo Smutny

pozdrawiam

Po pierwsze primo! Tak to jest windows7 i forum do niego, aczkolwiek nie zachowuj się jak lajk i nie zadawaj pytań "Czemu nie mam ikonki na pulpicie" Masz od tego wujaszka google, i ciocię Search.

Po drugie primo ! nie jestem tu by wku**iać ludzi tylko pomóc ile się da Mrugnięcie

www.google.pl <- klik
robertnik
Aktywny użytkownik

« Odpowiedz #1 : 24 Styczeń 2009, 15:30:14 »

Cierpliwości, te sterowniki muszą się ściągnąć a dopiero później zainstalować. Czy da się je zapisać? hmm Obserwuj temp, pewnie tam się zapisują.
Zbujc4
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #2 : 24 Styczeń 2009, 16:50:10 »

Cierpliwości, te sterowniki muszą się ściągnąć a dopiero później zainstalować. Czy da się je zapisać? hmm Obserwuj temp, pewnie tam się zapisują.
Hmm tyle to wiem że muszą się one zainstalować, ale chodzi o to że jak miałem sterowniki od Nvidi z visty wgrane to zrobiła mi się aktualizacja do WMP, sterowników dźwięku i sieci, i do Office'a. Problem w tym że windows od jakiegos tygodnia pokazuje mi że system ma wszystkie aktualizacje wgrane i nie wyszukuje wcale sterowników do grafiki.

Rozchodzi mi się o to czy jest jakiś sposób aby to "odblokować" ewentualnie zassać skądś te sterowniki z Win Update alternatywnie

Po pierwsze primo! Tak to jest windows7 i forum do niego, aczkolwiek nie zachowuj się jak lajk i nie zadawaj pytań "Czemu nie mam ikonki na pulpicie" Masz od tego wujaszka google, i ciocię Search.

Po drugie primo ! nie jestem tu by wku**iać ludzi tylko pomóc ile się da Mrugnięcie

www.google.pl <- klik
imalas
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #3 : 25 Styczeń 2009, 10:18:44 »

Skasować w Device Manager urządzenie i po restarcie system poprosi o stery, wybrać Windows Update i ....tyle! Mrugnięcie
Zbujc4
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #4 : 25 Styczeń 2009, 14:10:53 »

Skasować w Device Manager urządzenie i po restarcie system poprosi o stery, wybrać Windows Update i ....tyle! Mrugnięcie
Też próbowałem Uśmiech to instaluje Standard VGA ;P

PS: Dla sprostowania dodam, że wszystkie próby zrobienia czegokolwiek z Win Update kończy się komunikatem że Windows jest zaktualizowany ;/
« Ostatnia zmiana: 25 Styczeń 2009, 14:23:42 wysłane przez Zbujc4 » Zapisane

www.google.pl <- klik
urban92
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #5 : 25 Styczeń 2009, 17:01:30 »

A szukałeś w aktualizacjach opcjonalnych ?

PC1: Core2Duo E8400 @ 3.6 Ghz, 4 GB Ram, Asus P5Q Pro, GF 9600 GT, HDD 2x 500 GB, Vista SP2 Ultimate x64, Seven Ultimate x64

PC2: Athlon 64 3000+ @ 2 Ghz, 512 MB Ram, Abit AX8, GF 6800 GS, HDD 160 i 40 GB, XP SP3 MCE, Seven Ultimate x86
Zbujc4
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #6 : 25 Styczeń 2009, 17:53:16 »

Hmm a jest jakaś inna opcja wyszukiwania niż "Check for Updates" ? Jeżeli tak to jestem widocznie niedoinformowany Mrugnięcie

Jeżeli jest to mógłbym prosić o naprowadzenie?

www.google.pl <- klik
urban92
Ekspert

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #7 : 25 Styczeń 2009, 19:22:02 »

Pod napisem "Windows is up to date" powinna być opcja "View optional updates available".

PC1: Core2Duo E8400 @ 3.6 Ghz, 4 GB Ram, Asus P5Q Pro, GF 9600 GT, HDD 2x 500 GB, Vista SP2 Ultimate x64, Seven Ultimate x64

PC2: Athlon 64 3000+ @ 2 Ghz, 512 MB Ram, Abit AX8, GF 6800 GS, HDD 160 i 40 GB, XP SP3 MCE, Seven Ultimate x86
Zbujc4
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #8 : 25 Styczeń 2009, 21:04:32 »

Tą opcje to wiem ze powinna być, no ale cóż zniknęła  Duży uśmiech Co?

www.google.pl <- klik
crayzoleq
Zaawansowany użytkownik

« Odpowiedz #9 : 26 Styczeń 2009, 15:33:43 »

dodam tylko że stery z WU leżą sobie w tym katalogu:
Kod:
C:\Windows\System32\DriverStore\FileRepository

Zbujc4
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #10 : 26 Styczeń 2009, 21:00:59 »

dodam tylko że stery z WU leżą sobie w tym katalogu:
Kod:
C:\Windows\System32\DriverStore\FileRepository

dzięki za info lecz teraz nie chcą się instalować, dobra wytrzymam na vistowych

Można zamknąć Uśmiech

www.google.pl <- klik
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: