Windows 7, Seven Forum

Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Oficjalny build: Current Release. Windows 8 Build 8250 | Sklep z oprogramowaniem | Windows7.pl na Facebook'u! | Windows 8 News

Strony: [1] 2
  Drukuj  
Autor Wątek: Gadu.NET  (Przeczytany 4148 razy)
Luke
Zaawansowany użytkownik

« : 24 Listopad 2010, 15:32:36 »

Gdzieś tu był taki temat, gdzie narzekaliśmy na Nowe Gadu-Gadu. Ja tam raz wspomniałem, że kiedyś stworzę swój własny komunikator oparty na protokole Gadu-Gadu, bo tej obecnej wersji GG10 nie mogę znieść. Język

Kilka razy już się do tego przymierzałem, ale pierwsze moje próby napisania przynajmniej funkcji logowania były nieudane. Jednak nie dałem za wygraną i znów się za to zabrałem. Aktualnie mój komunikator potrafi już rejestrować nowe konta Gadu-Gadu, zalogować się, zmienić status, ustawić opis, a nawet odebrać wiadomość. Wszystko idzie w dobrym kierunku i mam nadzieję, że za jakiś czas wydam wersję beta. Chichot I pewnie będę potrzebował beta-testerów... Język

Jeśli ktoś jest zainteresowany, to zachęcam do śledzenia strony na facebooku, gdzie piszę o postępach w pracy nad komunikatorem. Uśmiech Co prawda nie robię tego w takim tempie, jak bym chciał, bo mam jeszcze studia, ale od czasu do czasu dodaję coś nowego.
Gadu.NET na facebooku

kamiton
Ekspert

Nie celuj we mnie

« Odpowiedz #1 : 24 Listopad 2010, 15:57:17 »

hehe spoko potestuje a radyjko dodasz ? Uśmiech

Anonymous-OS user
n97 user   -   cfw v1.9 kamiton port v42 - wszystko do flashowania znajdziesz na moim chomiku.       

Luke
Zaawansowany użytkownik

« Odpowiedz #2 : 25 Listopad 2010, 15:19:18 »

Mam taki plan. Duży uśmiech Ale najpierw chcę zrealizować podstawowe funkcje. Potem będę rozwijał dodatkowe funkcjonalności w postaci wtyczek, aby każdy mógł sam zdecydować, z czego chce korzystać. W GG10 jest dużo funkcji, których nie potrzebuję, ale też nie mogę się ich pozbyć. To bardzo spowalnia ten komunikator. W testach na płynność działania interfejsu Gadu.NET bije GG na głowę. Język Komunikator powinien działać szybko, lekko i płynnie, a nie ślimaczyć się jak słoń i obciążać system niepotrzebnymi śmieciami.

kamiton
Ekspert

Nie celuj we mnie

« Odpowiedz #3 : 25 Listopad 2010, 16:21:28 »

dokładnie !

Anonymous-OS user
n97 user   -   cfw v1.9 kamiton port v42 - wszystko do flashowania znajdziesz na moim chomiku.       

robert79513
Ekspert

« Odpowiedz #4 : 27 Listopad 2010, 15:19:42 »

Zgłaszam się do testów Mrugnięcie Chętnie po testuje twoje gg coś mi się wydaje że będzie ono bardziej
dopracowane niż oryginał Chichot Gdyby była jakaś beta proszę o info Mrugnięcie
« Ostatnia zmiana: 05 Grudzień 2010, 10:55:46 wysłane przez robert79513 » Zapisane

forgotten
Użytkownik
**

« Odpowiedz #5 : 27 Listopad 2010, 15:25:10 »

A można to ściągnąć bez żadnych "zobowiązań"?
Luke
Zaawansowany użytkownik

« Odpowiedz #6 : 28 Listopad 2010, 10:43:06 »

Jak tylko projekt osiągnie już jakiś w miarę funkcjonalny poziom, to każdy będzie mógł się nim pobawić. Mrugnięcie Chwilowo odłożyłem go na bok, bo w przyszłym tygodniu mam kilka kolokwiów, ale niebawem znów do niego wrócę.

kamiton
Ekspert

Nie celuj we mnie

« Odpowiedz #7 : 28 Listopad 2010, 10:54:56 »

no slinka nam juz cieknie  Język

Anonymous-OS user

pionner
Ekspert

piąty pancerny ;)

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #8 : 21 Grudzień 2010, 12:32:04 »

i jak idzie?

robert79513
Ekspert

« Odpowiedz #9 : 21 Grudzień 2010, 12:49:39 »

No właśnie jak idzie czekamy na świąteczny prezent od ciebie Luke Mrugnięcie

Luke
Zaawansowany użytkownik

« Odpowiedz #10 : 22 Grudzień 2010, 05:56:11 »

Na razie bardzo powoli, bo mam dużo pracy nad innymi projektami na studiach. Język Ostatnio poprawiłem nieco wygląd niektórych okienek, ale to tylko w przerwie między jednym projektem, a drugim (na facebooku zamieszczam zdjęcia, jak wprowadzam istotną zmianę w wyglądzie). Zastanawiam się, czy nie wydać jakieś wersji alfa, która umożliwi przetestowanie nowego sposobu zarządzania kontaktami (zupełnie innego niż w GG10), zalogowanie się, zmianę statusu i opisu. Ale czy jest sens wydawać taką wersję, która jeszcze nie posiada okienka do rozmów i nie powiadamia o zmianie statusów znajomych?

Jak na razie studia wygrywają z Gadu.NET, ale na feriach na pewno nad tym posiedzę. Mrugnięcie

kamiton
Ekspert

Nie celuj we mnie

« Odpowiedz #11 : 22 Grudzień 2010, 07:12:12 »

dzieki Luke ,jak tam ci czas pozwoli to i tak poczekamy i mysle by nie robic stresu z wersja alfa.

Anonymous-OS user

pionner
Ekspert

piąty pancerny ;)

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #12 : 02 Styczeń 2011, 05:19:43 »

O zmianie statusów może nie powiadamiać;p Alphę wydaj odrazu gdy dodasz okienko rozmowy Mrugnięcie

forgotten
Użytkownik
**

« Odpowiedz #13 : 02 Styczeń 2011, 11:57:23 »

Właśnie! To okienko, że ktoś zmienił status mnie bardzo irytuje!
robert79513
Ekspert

« Odpowiedz #14 : 28 Styczeń 2011, 22:55:03 »

Hej kolego jak idą prace nad gg? Czekam z niecierpliwością na jakieś info albo wersję beta i chyba nie jestem jedyny Mrugnięcie

Strony: [1] 2
  Drukuj  

Skocz do: