Aśka
Nowy użytkownik
|
 |
« : 24 Lipiec 2010, 18:03:56 » |
|
widziałam, że jest już parę wątków na ten temat ale chciałabym wiedzieć jaka jest w praktyce ta wersja systemu czy ktoś może juz instalował? Jedyne co wiem to to, że upgrade przenosi ustawienia z visty do 7 ale czym poza tym się różni od pełnej wersji systemu? ktoś mi powiedział, że upgrade ma tą wadę, że jak komputer np. się zawiesi to będzie trzeba reinstalować vistę i od nowa 7. Więc jak to w końcu jest?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kamiton
|
 |
« Odpowiedz #1 : 24 Lipiec 2010, 18:31:26 » |
|
nie ma takiej opcji o ponownym instalowaniu visty by zrobic upgrade na 7 , mozna smiało instalowac - niczym sie nie rozni a takie informacje napewna przekazał ci jakis noob
|
|
|
|
|
|
Anonymous-OS user n97 user - cfw v1.9 kamiton port v42 - wszystko do flashowania znajdziesz na moim chomiku. 
|
|
|
Aśka
Nowy użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #2 : 24 Lipiec 2010, 18:38:10 » |
|
jeszcze jedno mi się przypomniało. Czy po zainstalowaniu upgradu vista przestaje istnieć? czy nadal siedzi na komputerze razem z siudemką?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kamiton
|
 |
« Odpowiedz #3 : 24 Lipiec 2010, 18:50:23 » |
|
napewno nie siedzi, ale z tego co pamietam 7 stworzy folder old i przeniesie tam pliki z visty. ja bym radził format c: i na to czystą instalke.
|
|
|
|
|
|
Anonymous-OS user n97 user - cfw v1.9 kamiton port v42 - wszystko do flashowania znajdziesz na moim chomiku. 
|
|
|
|
kamo_92
Gość
|
 |
« Odpowiedz #4 : 24 Lipiec 2010, 19:01:18 » |
|
Vista przestaje istnieć, ale niektóre pliki sytemu visty zostają 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
robert79513
|
 |
« Odpowiedz #5 : 24 Lipiec 2010, 20:16:37 » |
|
Nie ma to jak format i czysta instalacja 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kamo_92
Gość
|
 |
« Odpowiedz #6 : 24 Lipiec 2010, 22:12:38 » |
|
Nie ma to jak format i czysta instalacja  Potwierdzam 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Aśka
Nowy użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #7 : 25 Lipiec 2010, 09:51:37 » |
|
Nie ma to jak format i czysta instalacja  jak się robi coś takiego?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
michalus
|
 |
« Odpowiedz #8 : 25 Lipiec 2010, 10:38:21 » |
|
Po prostu zastępujesz całkowicie system Windows Vista "siódemką" przy instalacji formatując dysk twardy.Usuwasz w ten sposób nieodwracalnie cały system.Aby wykonać czystą instalację umieszczasz płytę z windows 7 w napędzie,potem restartujesz komputer.Przed startem systemu musisz wejść do ustawien BIOSU i zmienić ustawienia aby zmusić laptop do rozruchu nie z dysku a z płyty.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Aśka
Nowy użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #9 : 25 Lipiec 2010, 14:14:24 » |
|
aha, tak czy inaczej, jak rozumiem, lepiej jednak wykonać czystą instalację niż się bawić w uaktualnienie?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Madzia
|
 |
« Odpowiedz #10 : 25 Lipiec 2010, 14:16:05 » |
|
Pewnie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Aśka
Nowy użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #11 : 25 Lipiec 2010, 16:50:20 » |
|
ok, jeszcze rozważe to i owo, dzięki wszystkim za rady 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kamiton
|
 |
« Odpowiedz #12 : 25 Lipiec 2010, 19:41:53 » |
|
nie ma co rozważac - instalka na czysto daje pewna swobode działania w pewnosci działania. |LOL| upgrade pozostawia wiele tzw. syfu do ktorego nie wiadomo z ktorej strony sie zabrac a nie mowiac juz o wyczyszczeniu tego .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dick
Nowy użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #13 : 18 Sierpień 2010, 16:19:32 » |
|
Witam Mam pytanie czy zostawić dysk recovery z vistą czy usunąć po instalacji Windows 7. Czy upgrade do Windows 7 można instalować na sformatowanym dysku c czy jest to tylko nakładka na vistę?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kamo_92
Gość
|
 |
« Odpowiedz #14 : 18 Sierpień 2010, 17:05:34 » |
|
Jak masz Windowsa 7 to po co ci ten dysk recovery visty. Zapewnie przyda się jak ci coś padnie w w7, ale ja bym usunął. Można instalować.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|